Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Yrittäjyys mahdollistaa monenlaisen tekemisen

Kun auto jättää tielle ja tarvitaan hinausautoa, liiketoimintakaupan myötä puhelimeen vastaa nyt lammilainen Kalle Vuorinen. Yrityskauppa tehtiin tammikuun 18. päivä. Sitä ennen samaan puhelinnumeroon on viimeiset 30 vuotta vastannut Markku Ahola, joka nyt on jättänyt hinaushommat nuoremmalle yrittäjälle.

– Tämä ei ollut mitenkään suunniteltu juttu, ja kaikki kävi loppujen lopuksi tosi nopeasti, Vuorinen kertoo.

Taustalla näkyvä Aholan Markun hinausauto on siirtynyt liiketoimintakaupan myötä nuorelle yrittäjälle, Kalle Vuoriselle. Kuva: Susanna Mattila

Taustalla näkyvä Aholan Markun hinausauto on siirtynyt liiketoimintakaupan myötä nuorille yrittäjille, Kalle Vuoriselle ja hänen veljelleen Mikolle. Mikko opiskelee vielä pari kuukautta Hämeenlinnassa. Kuva: Susanna Mattila

Aholan liiketoiminta oli hiljaisessa myynnissä, ja Vuorinen kuuli asiasta kirjanpitäjältään. Vuoden alusta autohuoltoyrittäjäksi ryhtynyt Vuorinen ei aikaillut, vaan tarttui tilaisuuteen. Hinauspalvelu täydentää hyvin korjaamopalveluja. Uusia asiakkaita ei hinauspalvelulla välttämättä kuitenkaan kalastella, sillä asiakas on yleensä jo valinnut etukäteen korjaamon, mihin auto viedään.

Vuorisella on vuokratila Halkikivessä, jossa onnistuvat lähes kaikki auton huoltamiseen liittyvät työt. Ainoastaan rengastyöt on rajattu tilan pienuuden vuoksi pois.

– Erityisosaamista on kertynyt kolmesta merkistä, Volkswagenista, Audista ja Seatista, Vuorinen kertoo.

Vuorisella on kokemusta sivutoimisesta yrittäjyydestä jo parin vuoden ajalta. Pari vuotta sitten hän hankki yhdeksän metrisen Lincoln TownCar Limousinen ja alkoi vuokrata autoa syntymäpäiville, polttariporukoille ja muille juhlapäiväänsä viettäville.

Vuorisella on vuokratila Halkikivessä, jossa onnistuu lähes kaikki auton huoltoon liittyvät työt rengastöitä lukuunottamatta. Kuva: Susanna Mattila

Vuorisella on vuokratila Halkikivessä, jossa onnistuu lähes kaikki auton huoltoon liittyvät työt rengastöitä lukuunottamatta. Kuva: Susanna Mattila

Puolitoista vuotta sitten palveluihin liittyi paljuvuokraus. Velipoika Mikko tuli mukaan yritykseen siinä vaiheessa, kun Kalle muutti yrityksensä toiminimestä Oy:ksi.

– Yhdessä on tarkoitus tehdä hinausta, mutta Mikko valmistuu ensin lähihoitajaksi ja sitten hankkii vaadittavat kortit hinaustyöhön, Kalle Vuorinen kertoo.

Mikko Vuorinen on jo muutaman vuoden tehnyt töitä 4H-yrittäjänä, pääasiassa kiinteistönhuoltotöitä Hämeenlinnassa. Nyt kaikki palvelut on yhdistetty saman Oy:n alle. Aputoiminimi hinauspalvelulle on mietittynä, vielä odotellaan päätöstä voiko nimeä alkaa käyttää. Myös nettisivut ovat työn alla.

Hinattavia autoja on parin viikon aikana riittänyt kaikille päiville, joillekin jopa kaksi. Kuva: Susanna Mattila

Hinattavia autoja on parin viikon aikana riittänyt kaikille päiville, joillekin jopa kaksi. Kuva: Susanna Mattila

Ennen kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä Kalle työskenteli Laakkosella asentajana. Siinä työssä hän ehti olla kuusi vuotta. Yrittäjäksi siirtyminen mahdollistaa erilaisten asioiden tekemisen.

– Hinauskeikalle voi lähteä, vaikka korjaamolla olisi joku työ kesken, Kalle toteaa.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.