Tiistai 21.05.2019
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin
Lammi
Selkeää
24°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Yrittäjyys mahdollistaa kotona työskentelyn

Kun Meri Laaksolle kymmenen vuotta sitten tuli 20 vuotta täyteen seurakunnan lastenohjaajana, hän jäi vuorotteluvapaalle. Hyvin nuoresta lastenohjaajan työssä toiminut Meri mietti, onko työ sitä mistä hän haluaa jäädä eläkkeelle, vai vieläkö voisi tehdä jotain muuta.

Meri Laakson hoitovalikoimassa on muun muassa kuumakivihieronta. Kuva: Susanna Mattila

“Mietin, että mitä työtä voisin tehdä kotoa käsin. Äitini, Pirkko Määttänen työskenteli 30 vuotta kosmetologina. Hänellä oli kotona hoitohuone, ja hän tykkäsi siitä. Niinpä sitten hain Etelä-Suomen kosmetologikouluun Lahteen”,Meri kertoo.

Hän perusti yrityksen vuonna 2011 ja vuodesta 2012 hän on työskennellyt täysipäiväisesti SKY-kosmetologina. Sittemmin palveluvalikoima on laajentunut, mikä onkin Merin mukaan työn suola ja paras puoli.

“Kaupungissa voi kosmetologi ehkä pärjätä erikoistumalla kynsiin ja ripsiin, mutta maalla on yrityksellä oltava useampi kivijalka”, hän toteaa.

Merin palveluvalikoimassa on paitsi perinteiset kosmetologin palvelut jalkahoidoista ripsien pidennyksiin, myös erilaisia hierontoja kuumakivihieronnasta intialaiseen päähierontaan.
“Seuraavaksi olen ajatellut opiskella kestopigmentointeja,” hän kertoo.

Meri Laakson mukaan kotona työskentely on parasta. Kuva: Susanna Mattila

Vaikka Merille on tarjottu työtilaa Lammin keskustasta, hän työskentelee edelleenkin mieluiten kotona Hirvipolulla. Kodin yhteydessä olevassa hoitohuoneessa on rauhallinen tunnelma ja asiakkaat osaavat tulla sinne, vaikka ei ihan keskustassa olekaan. Kymmenen vuoden aikana Lammilla on aina ollut muitakin alan yrittäjiä, niin omassa hoitolassa kuin kotonakin työskenteleviä. Aina on kuitenkin riittänyt asiakkaita kaikille.
“Asiakaskunta on varsin vakiintunutta, mutta uusiakin asiakkaita tulee koko ajan. Usein uusi asiakas on saanut lahjakortin ensin, ja sitten jää asiakkaiksi.”

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.