Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Yhteisellä Compilla kohti yritysten kasvua

Kanta-Hämeessä alkaa uudenlainen yhteistyö yritysten kasvupalveluiden alalla. Uuden yhteistyömallin mukaisia palveluita yrityksille tuottavat bisnesenkeliverkosto FiBAN, yrityskiihdyttämö First Round Oy, Hämeen Ammattikorkeakoulu, Hämeen Yrittäjät, Suomen Yrityskummit ja Suomen Yrittäjäopisto.

– Kokonaisuus kattaa tulevan kasvupalvelulain mukaiset asiat tehokkaasti. Comppi tarjoaa asiantuntemusta yrityksen elinkaareen kaikkiin vaiheisiin. Reitti eri asiantuntijoiden pakeille löytyy näppärästi yhden tiskin eli palvelunumeron tai verkko-osoitteen takaa, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka toteaa.

 

Comppi-palvelu esiteltiin lehdistölle ja kumppaneille risteilyllä M/S Kulkurilla Hämeenlinnasta Turenkiin ja takaisin. Kuva: Jouni Lehtonen.

Comppi-palvelu esiteltiin lehdistölle ja kumppaneille risteilyllä M/S Kulkurilla Hämeenlinnasta Turenkiin ja takaisin. Kuva: Jouni Lehtonen.

Comppi-palvelun ytimestä löytyvät yrityksen kasvua, kehittymistä ja kansainvälistymistä tukevat palvelut. Suurin osa palveluista on maksuttomia ja tarkoitettu kaikille maakunnan yrityksille. Palveluiden tuottajina on maakunnallisia ja myös valtakunnallisia toimijoita.

– Comppi-palvelu itsessään ruokkii uusia innovaatioita. Olemme aloittamassa yrityksille suunnatun kansainvälistymispalvelun testaamista Tanskassa ja Brasiliassa. Innovaatiopalveluihin liittyvä kehittämistyö on vastaavasti alkamassa neljästä maasta koostuvalla konsortiolla lähikuukausien aikana, Juha Haukka kertoo.

Comppi-yhteistyö toteuttaa tulevan uuden maakunnan tahtotilaa yritysten kasvun tueksi ja toimintaedellytysten kehittämiseksi. Palvelun toteuttajat haluavat tähdentää, ettei toiminta ole päällekkäistä eikä korvaa kehittämisyhtiöiden tai kuntien tuottamia yrityspalveluita.

– Olemme yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ottaneet vahvan etunojan ja ennakoineet tulevia tarpeita. Emme kilpaile kuntien emmekä kehittämisyhtiöiden kanssa, sillä tulevan kasvupalvelulain mukaan kuntien sidosryhmäyksiköt eivät edes voisi tuottaa kasvupalvelulain mukaisia palveluita, Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä summaa.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.