Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Tuulan kirppistä jatkaa Kinneretin jälkeen tuttu kirppismies Ali

Kirpputori Vanhan Pellavan tarina jatkuu nyt Lammin kirppiksenä. Tuula Hurnastin jälkeen kirpputoritoimintaa pyörittänyt, lähetystyöhön keskittynyt yhdistys Kinneret on lopettanut kirpputoritoiminnan Lammilla jo kesäkuussa. Kirpparin vetovastuun otti pienen suostuttelun jälkeen vastaan tuttu kirpputorimies, Ali Veziroglu.

Ali Veziroglu on pitänyt Lammin kirppistä auki heinäkuun alusta lähtien. Apunaan hänellä on Eija Rontu. Kuva: Susanna Mattila

Ali Veziroglu on pitänyt Lammin kirppistä auki heinäkuun alusta lähtien. Apunaan hänellä on Taina Kämäri. Kuva: Susanna Mattila

Veziroglu jatkaa jo toisen kirpputorin toimintaa Ydin-Hämeen alueella muutaman kuukauden sisään. Hän avasi Tuulosen Löytö ja kirppiksen uudelleen toukokuussa, ja kesäkuussa sovittiin Kinneret-kirppiksen jatkamisesta. Kirppis on ollut avoinna heinäkuun alusta saakka.

Alilla on kokemusta kirpputoritoiminnan uudelleen käynnistämisestä, myös huonommin hoidettujen. Lammin kirppis on hänelle järjestyksessään viidestoista.

– Tällä hetkellä minulla on lisäksi kirppikset Lahdessa ja Nastolassa. Ensin ajattelin, että neljäs on jo liikaa. Mutta sitten totesin, ettei täällä ole toista kirppistä. Ja Lammi sopii hyvin matkan varrelle, kun muutenkin ajelen ahkerasti Valtatietä pitkin, Ali kertoo.

Tuuloksen kirppiksellä Alilla on yksi kokoaikainen ja yksi osa-aikainen työntekijä. Suunnitteilla on, että osa-aikainen työntekijä tekisi myöhemmin yhden päivän viikossa myös Lammilla. Lammin kirppiksellä Alin apuna häärii tällä hetkellä Taina Kämäri, jota työnantaja kiittelee juuri sopivaksi työntekijäksi.

Ali Veziroglun mukaan toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin. Etenkin Tuulosessa alku oli erinomainen ja Lammillakin pöydät täyttyivät nopeasti.

– Paremmin lähti käyntiin, kuin osasin odottaa, hän kertoo.

Lammin kirppiksellä pöytävuokra on entisellään, 20 euroa. Pöytätila on kuitenkin entiseen verrattuna tuplaantunut, sillä asiakas saa nyt kokonaisen pöydän ja rekin tavaroilleen samalla hinnalla. Tarkoitus on myös lisätä pöytiä ja siirtää huonekalut liiketilan perälle rakennettuun kokoustilaan.

– Lisäksi minulla on myynnissä uutta tavaraa, työkaluja ja kaikenlaista pientä tarpeellistä tilpehööriä sekä uusia kirjoja. Uudet tavarat tulevat Helsingistä, Hietsumarketista. Minulla on heidän tuotteitaan myynnissä myös Lahdessa ja Nastolassa. Myöhemmin on tulossa lisää muun muassa työkaluja, Ali kertoo.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.