Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Sadekuuroja
7°C
Tuuli: 4 m/s W
 

TASA-ARVO: Elisa pääsi tasa-arvoa mittaavaan 2020 Bloomberg Gender-Equality -indeksiin

Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho kuuluu myös yhtiön johtoryhmään.

Elisa on mukana tällä viikolla julkaistussa 2020 Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) -indeksissä, johon valitaan sukupuolten tasa-arvoa parhaiten edistäviä yhtiöitä. 2020 indeksissä on mukana 325 suuryhtiötä 50 toimialalta ja 42 maasta. Suomesta uusimassa indeksissä on mukana kuusi yhtiötä.

– Yhdenvertaisuus on Elisalle keskeinen arvo ja kansainvälisesti arvostettuun Bloomberg Gender-Equality -indeksiin pääseminen on meille suuri kunnia. Se on myös osoitus siitä, että pitkäjänteinen työmme tasa-arvon edistämiseksi on ollut oikean suuntaista. Esimerkiksi ainutlaatuinen joustavan työn mallimme mahdollistaa työn ja muun elämän sujuvan yhteensovittamisen. Indeksiä varten tehty arviointi antaa meille myös arvokasta tietoa niistä osa-alueista, joissa voimme kehittyä paremmiksi, sanoo Elisan henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho.

Myös viestintäjohtaja Katiye Vuorinen on Elisan johtoryhmän jäsen.

GEI-indeksi mittaa tasa-arvoa viidellä osa-alueella: naisjohtajien määrä ja kehittymismahdollisuudet, tasa-arvoinen palkkaus, osallistava yrityskulttuuri, seksuaaliseen häirintään liittyvät toimintamallit sekä naisia kannustava brändi. Tänä vuonna Bloombergin indeksi laajeni ja lähes 6 000 yhtiöllä 84 maasta oli mahdollisuus päästä siihen mukaan.

– Vuoden 2020 GEI-indeksiin mukaan päässeet 325 yhtiötä ovat osoittaneet sitoutumisensa läpinäkyvyyteen, sekä johtajuutta sukupuoleen liittyvän datan raportoinnissa. Yhtiöiden lukujen ja käytäntöjen julkaisu on tärkeä ensimmäinen askel kun halutaan edistää tasa-arvoa globaalisti, sanoo Bloombergin puheenjohtaja Peter T. Grauer.

Indeksiin päässeet yhtiöt ovat toimittaneet GEI-viitekehyksen mukaisesti sukupuoleen liittyvän datan ja kattavan näkymän panostukseensa työpaikan ja toimintaympäristön sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Elisa pääsi mukaan indeksiin ylitettyään Bloombergin kansainvälisen kynnysarvon, jossa  edellytetään korkealuokkaista raportointia ja suoriutumista GEI-viitekehyksen osa-alueilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.