Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

POP Pankki -ryhmän tulos kasvoi

POP Pankki yhteenliittymän toinen toimintavuosi onnistui liiketoiminnallisesti hyvin. POP Pankki -ryhmän tulos ennen veroja oli 19,5 miljoonaa euroa ja ryhmän tase tilikauden päättyessä 4,3 miljardia euroa. POP Pankki -ryhmällä on edelleen Pohjoismaiden pankeista tyytyväisimmät asiakkaat.

POP Pankki -ryhmän asiakasmäärä jatkoi vahvaa kasvuaan. POP Pankeilla oli vuoden 2017 lopussa 250,0 tuhatta asiakasta ja ryhmään kuuluvalla Suomen Vahinkovakuutuksella 104,4 tuhatta asiakasta.

Vuoden 2017 tutkimusten mukaan POP Pankilla on jo kolmatta kertaa peräkkäin Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat ja ne saavuttivat asiakastyytyväisyydessä korkeimman tuloksen kaikista Pohjoismaissa toimivista pankeista.

POP Pankki -ryhmän tulos ennen veroja oli 19,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 15 prosenttia edellisvuoteen nähden. Luottokanta kasvoi 4,3 prosenttia 3 325,4 (3 188,7) miljoonaan euroon ja talletukset kasvoivat maltillisesti 1,4 prosenttia 3 554,4 miljoonaa euroon.

– Liiketoiminnassamme näkyy nyt vahva vire. Onnistuimme samanaikaisesti panostamaan digitaalisten palveluiden kehittämiseen ja henkilökohtaiseen palveluun. Muutosohjelmamme alkaa tuottaa tulosta ja mahdollistaa pitkän aikavälin kustannustehokkuuden, kommentoi POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

Liiketoiminnan tuotot kasvoivat yhteensä 3,5 prosenttia 118,9 miljoonaan euroon. Korkokate säilyi edellisvuoden tasolla 62,5 miljoonassa eurossa haastavasta korkoympäristöstä huolimatta. Myös palkkiotuottojen ja -kulujen nettomäärä säilyi edellisvuoden tasolla 28,4 miljoonassa eurossa.

Sijoitustoiminnan nettotuotot kasvoivat 13,2 miljoonaan euroon ja myös vakuutustoiminnan nettotuotot paranivat ollen 9,7 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan kulut olivat yhteensä 94,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua 3,6 prosenttia.Yhteenliittymän arvonalentumisten määrä pysyi maltillisena. Arvonalentumisia luotoista ja saamisista kirjattiin 5,0 miljoonaa euroa, joka oli 0,15 prosenttia luottokannasta.

Huolimatta POP Pankki -ryhmän vahvasta kasvusta, POP Pankkien yhteenliittymän pääomarakenne säilyi vahvana. Ydinvakavaraisuussuhde (CET 1) oli 20,9 prosenttia.

POP Pankki -ryhmän vuoden 2018 tuloksen arvioidaan muodostuvan pienemmäksi kuin vuoden 2017 tulos johtuen haasteellisesta korkoympäristöstä ja ryhmän strategisten kehittämistoimenpiteiden vaatimista panostuksista. Finanssialan kehityksessä korostuu edelleen digitalisaatio ja varautuminen merkittäviä järjestelmämuutoksia vaativiin sääntelymuutoksiin, kuten uusi maksupalveludirektiivi (PSD2) ja EU:n tietosuoja-asetus (GDPR). Vuoden 2018 aikana kilpailun odotetaan lisääntyvän, kun PSD2 madaltaa kynnystä luoda kilpailevia palveluja perinteisille pankkipalveluille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.