Tiistai 21.05.2019
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin
Lammi
Selkeää
24°C
Tuuli: 1 m/s P
 

PERUSTAVA: “Pienet asiakkaat voivat ensi vuonna olla suuria”

Lammin Asennustaidon ja Perustava Oy:n liitto solmittiin vuoden vaihteessa ja eilen torstaina juhlittiin jo uuden elementtitehtaan valmistumista. Vuosien aikana Asennustaito, nykyisin Perustava elementti on laajentunut niin, että Halkikivessä on yhdistelty yhteensä viisi tonttia yhdeksi.

Perustava elementin toimitusjohtaja Pasi Ahosen mukaan 24 tonninen elementti on suurin, mikä tehtaassa on valmistettu. Sitä isompien kohdalla alkaa kuljetuskapasiteetti jo tulla vastaan. Kuva: Susanna Mattila

Pasi Ahonen kertoi juhlassa, että vuonna 1994 yritys rakensi ensimmäisen teollisuushallinsa. Työntekijöitä oli tuolloin yksi. Nykyään, kunhan rekrytoinnit saadaan tehtyä työntekijöitä on viitisenkymmentä.

“Ihan alussa jo päätin pyytää mukaan kumppanin, ja Tyrkään Simon kanssa ryhdyimme suunnittelemaan ensimmäistä hallia. Vuodesta 2009 olen ollut yksin vastuussa yrityksestä,” Ahonen kertoi.

Kutsuvierasjoukossa oli myös Ahosen isä, Rainer Ahonen puolisonsa Rauni Karjalaisen kanssa. He muistelivat, kuinka Pasi ja Simo tulivat eräänä iltana käymään piirustusten ja suunnitelmien kanssa.

“Pojat kysyivät, että miten tästä saisi toimivan tehtaan aikaiseksi. Autoin sitten myös asentamalla ensimmäisen hallin sähköt,” sähköteknikkona työskennellyt Rainer Ahonen kertoi.

Ahosen mukaan viimeisin yritysjärjestely tapahtui nopeassa tahdissa alkaen siitä, että tarjouspyynnön ohessa saatiin ehdotus yrityskaupoista. Kaupoista ja uuden hallin rakentamisesta sovittiin viime vuoden aikana ja paperit kirjoitettiin alle vuoden vaihteessa.

Kutsuvieraat pääsivät tutustumaan tehdaskierroksella Perustavan Elementin tuotantoon. Kuva: Susanna Mattila

Perustava aloitti toimintansa 11 vuotta sitten sokkelin tekijänä. Tavoitteena oli tehdä sokkelin tilaamisesta asiakkaalle yhtä helppoa kuin metrilakun ostamisesta. Ihan tähän helppouteen ei ole päästy, mutta yritys on kasvanut ja laajentunut.

“Ihmistä ei ole tarkoitettu toimimaan yksin, ei myöskään liikemaailmassa. Tarvitsemme kumppaneita, jotta voimme edelleenkin olla hankkeen halutuin kumppani,” toimitusjohtaja Markku Nenonen totesi.

Sekä Ahonen että Nenonen korostavat, että Perustava palvelee niin isoja kuin pieniäkin asiakkaita. Pienimmät työt voivat olla saunan sokkeleita.

“Sieltä olemme aloittaneet, emmekä halua unohtaa pieniä tilauksia. Tänään pienen tilauksen tehnyt asiakas voi olla ensi vuonna vaikka kuinka suuri,” Nenonen totesi.

Perustavan toimitusjohtaja Markku Nenosen mukaan Perustava aikoo tuplata liikevaihtonsa. Kuva: Susanna Mattila

Perustavan elementin tehtaan avajaisissa kuultiin puheenvuorot paitsi toimitusjohtaja Markku Nenoselta ja Pasi Ahoselta, myös Perustava-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Juha Heikkilältä, Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Outi Hongistolta. Juhlapuheen piti kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen.

Tilaisuudessa kuultiin myös Lammin Soittokuntaa ja Perustavan sponsoroitavan Kristiina Mäkelän tervehdys tilaisuuteen. Uuden tehtaan vihki käyttöön juhlallisesti nauhan leikkaamalla kansanedustaja Kalle Jokinen.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.