Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Pankkiuralta yrittäjäksi – Katja auttaa nyt digipulmissa

Pankissa työskennellessään lammilainen Katja Saarenpää huomasi, että apuja tietokoneen, padien ja älypuhelinten käytössä tarvittaisiin. Monet asiat on nykyisin kätevä hoitaa netissä, mutta ensin pitäisi saada neuvoja, jotta pääsee alkuun.

Katja Saarenpää auttaa tietoteknisissä pulmissa. Palvelu on suunnattu erityisesti seniori-ikaisille. Kuva: Anni Saarenpää

Katja Saarenpää auttaa tietoteknisissä pulmissa. Palvelu on suunnattu erityisesti seniori-ikaisille. Kuva: Anni Saarenpää

Viime syksynä Katja siirtyi Hämeenlinnaan markkinointitehtäviin Lammin Osuuspankista. Pankin tiskillä hän ehti työskennellä neljä vuotta ja ehti siinä ajassa tulla tutuksi lammilaisille. Oman toiminimen turvin työskentelevä Katja päätti alkaa tarjota apuja käytännön tietoteknisiin ongelmiin, näin syntyi ajatus Atk Avuliaasta.

Kohderyhmänä ovat erityisesti seniori-ikäiset tietokoneiden käyttäjät, joilla koneisiin liittyvät ongelmat saattavat selvitä pienellä opastuksella ja vertaistuella. Järeämpiin teknislaatuisiin ongelmiin Katjalla on yhteistyökumppanina hämeenlinnalainen IT-Palvelu Oy.

– Tavoitteenani on verkkopalveluiden opastus niin, ettei asiakkaan tarvitse antaa salasanojaan ulkopuolisille vaan asiakas oppii itse palveluiden turvallisen käytön, Katja kertoo.

Asiakkaan ongelmia voidaan ratkoa kotoisasti vaikka asiakkaan oman keittiönpöydän äärellä. Asiakas voi myös koota kahdesta viiteen henkilön ryhmän tuttavistaan, jolloin myös palvelun hinta on edullisempi osallistujaa kohti.

– Jos tietokoneen käyttäminen jännittää ja internetin sähköisten palvelujen käyttämisessä on haasteita, kannattaa ottaa yhteyttä. Nykyisin moni palvelu on haettava kantakaupungista, jos ei osaa verkkopalveluja käyttää. Siksi verkkopalvelujen käytön opettelu säästää sekä rahaa että aikaa, Katja muistuttaa.

Toistaiseksi Katjan päivät kuluvat kantakaupungissa päätoimeksiantajan töissä, joten Atk Avuliaan palvelut ovat käytettävissä lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

– Mikäli toimeksiantoja alkaa tulla Lammilta ja lähialueelta riittävästi, mieluusti vähennän kaupunkiin ajamista, Katja lupaa.

Atk Avulias on myös Lammille.fi – verkkolehden yhteistyökumppani.

– Autamme yrityksiä saamaan lisää näkyvyyttä verkossa Lammille.fin tarjoamien viestintäratkaisujen avulla. Näissäkin asioissa minuun saa olla yhteyksissä, hän kertoo.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.