Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Mahlottomasta paikasta tuli mahlottoman suosittu

Lauantaina vietettiin avajaisia Kahvila-kirpputori Mahlottomassa paikassa. Yrittäjä Ilkka Heikkinen kertoo lammilaisten olleen liikkeella suurin joukoin.

Hunajaluotsin havaintopesä on näytteillä Mahlottomassa paikassa vielä tämän viikon. Kuva: Susanna Mattila

“Itse en päässyt kassan äärestä mihinkään, sillä kassalle oli jonoa. Parhaimman pöydän myynti oli heti ensimmäisenä päivänä noin sata euroa,” hän kertoo.

Avajaisissa oli paikalla hunajantuotannon ja -jatkojalostamisen neuvoja Lauri Ruottinen kertomassa hunajan tuotannosta. Hän toi mukanaan havaintopesän, joka on vielä ainakin kuluvan viikon ajan esillä kirpputorilla.

Kirpputoripaikkaa voi joutua jo jonottamaan. Kuva: Susanna Mattila

Ilkka Heikkisen mukaan peruspöydista alkaa olla jo ensimmäisen viikonlopun jälkeen pulaa. Kirpputori on siis täyttynyt mukavasti. Kirpputori palvelee ainakin alkuun joka päivä, myös viikonloppuisin. Toimintaa pyörittää Ilkka Heikkinen vaimonsa Senjan kanssa.

“Senja on viikolla muualla töissä, joten hän lähinnä auttaa ja tuuraa viikonloppuisin. Itse olen ainakin alkuun paikalla vähintäänkin kuutena päivänä viikossa. Myöhemmin on tarkoitus palkata työntekijöitä avuksi. Mutta jos joku vaikkapa etsii työkokeilupaikkaa, minuun voi olla yhteyksissä,” Ilkka Heikkinen sanoo.

Avajaispäivänä kassalle syntyi jatkuva jono. Myös sunnuntaiaamuna jonoa alkoi jo muodostua. Kuva: Susanna Mattila

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.