Maanantai 14.10.2019
Nimipäivät: Elsa, Else, Elsi
Lammi
Sadekuuroja
3°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Mahloton paikka avautuu elokuun lopulla

Lammi saa kaivatun kirpputorin, kun kirpputori-kahvila Mahloton paikka avautuu elokuun lopulla Lamminraitilla. Paikka on sama tuttu, jossa lammilaiset ovat tottuneet kirpputorilla käymään. Yrittäjä on kuitenkin uusi, Ilkka Heikkinen Hämeenkoskelta.

“Taisi olla rakennuksen omistaja Lampolan Kimmo, kun ehdotti minulle kirpputorin avaamista”, kertoo Heikkinen.

Hämeenkoskelainen Ilkka Heikkinen avaa kirpputori-kahvila Mahlottoman paikan elokuun loppupuolella. Pöytiä voi jo varata. Kuva: Susanna Mattila

Heikkinen on asunut vuodesta 2007 Lahden seuudlla ja vuodesta 2010 Hämeenkoskella. Kotoisin hän on Kainuusta, Suomussalmelta, mikä kuuluu hiukan puheessa ja näkyy avoimena asenteena.

“Kirpputorin nimikin oli aluperin Mahoton paikka suomussalmelaisittain. Sitten sain palautetta paikalliselta rouvalta, että lammilaisittain sanottaisiin Mahloton paikka. Ja pitäähän sen olla sellainen sen nimen, että paikalliset ottavat sen omakseen”, Heikkinen sanoo.

Heikkinen on monelle lammilaiselle tuttu sänky- ja patjakauppiaana. Varsin monessa lammilaisessa kodissa nukutaan hänen myymässään sängyssä ja patjoilla. Tuotteen konseptiin kuuluu, että myynti tapahtuu ihmisten kodeissa.

“Olen edelleenkin hiukan tekemisissä patja- ja sänkyryhmämyynnin kanssa”, Heikkinen kertoo.

Kirpputori-kahvila Maholttomaan paikkaan ei kuitenkaan tule sänkyjä ja patjoja myyntiin, vaan tarkoitus on myydä kirpputoritoiminnan ohessa kylmäsavukala-ja kylmäsavuporotuotteita. Parhaillaan Heikkinen selvittää, kuinka kylmäkuljetuslogistiikka saataisiin parhaiten onnistumaan pohjoisesta Lammille.

“Lisäksi tulee myyntiin hunajatuotteita. Avaisiin saadaan mehiläistarhaaja kertomaan hunajantuottamisesta ja esittelemään tuotteita. Kahvilaan tulee lapsille leikkipaikka, ja se toimii itsepalveluperiaatteella. Ideana on, että kassalla palvellaan sekä kahvilan että kirpputorin asiakkaat”, Heikkinen selvittää.

Kirpputorin perustamiseen Heikkinen uskalsi lähteä, kun kuuli että Tuulosen löytö- ja kirppikselle on jonoa. Toisaalta Lammilta on puuttunut ilta-aikaan toimiva kahvila.

“Nettisivut ovat rakenteilla, mutta Mahlottomalla paikalla on jo toimiva Facebook-sivusto. Sieltä löytyy vuokrapöytien hinnat ja avajaistarjoukset”, Heikkinen kertoo.

Mahlottoman paikan avajaisia on tarkoitus viettää elokuun loppupuolella. Toimitilassa tehdään parhaillaan pieniä muutostöitä, mutta kirpputoripöytiä voi jo varata.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.