Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Pilvistä
5°C
Tuuli: 3 m/s S
 

LAMMIN VUODEN YRITTÄJÄ 2017: Huonekalukauppaa palvellen ja ihmisläheisesti

Lammin vuoden yrittäjänä on palkittu Sisuste-Peltoniemi Oy:n yrittäjät Tuija, Onni ja Juhana Peltoniemi. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Lammin Yrittäjät luovuttivat palkinnon Lammin yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

Tuija, Juhana ja Onni Peltoniemi palkittiin tänään Lammin Vuoden Yrittäjinä. Kuva: Jouni Lehtonen

Tuija, Juhana ja Onni Peltoniemi palkittiin tänään Lammin Vuoden Yrittäjinä. Kuva: Jouni Lehtonen

Peltoniemet ovat luotsanneet liikettään vuodesta 1987, läpi lamavuosien ja taantumien. He ovat nähneet huonekalukaupan paremmat ja huonommat ajat. Onni Peltoniemi kertoo alan tilastokäyrien viimeisten kymmenen vuoden ajalta olevan karua luettavaa. Huonekauppa on kärsinyt vuosien alamäestä ja moni kivijalkakauppa on mennyt nurin siinä rytäkässä. Suomen noin 200 yksityistä huonekalukauppiasta toimivat suurten ketjujen puristuksessa.

Sisuste-Peltoniemi on harvinainen kivijalkakauppa maalaispitäjän keskustassa. On tehty töitä ja kehitytty, jotta markkinassa on pärjätty. Strategiana on ollut palvelujen lisääminen. Liikkeen myymälätiloja laajennettiin ja valikoimia täydennettiin pari vuotta sitten sisustustekstiiliosastolla. Tuija Peltoniemi toteaa ringin tältä osin sulkeutuneen, sillä hän aloitti yrittäjänä tekstiilikaupan pidolla 1981. Palvelujen täydentämiseksi tekstiiliosaston perustamisen yhteydessä hän opiskeli ja valmistui sisustussuunnittelijaksi.

Peltoniemet ovat tunnettuja hyvästä asiakaspalvelusta. He myyvät kalusteet yleensä valmiiksi kasattuina ja kotiin toimitettuina.

– Haluamme myydä sitä mitä asiakas haluaa ja tarvitsee, Onni Peltoniemi tiivistää.

Yksi kaupan rakenteita myllertävä asia on teknologian kehittyminen ja digitaalisten palveluiden käyttöönotto. Nuorta polvea edustava Juhana Peltoniemi on ottanut haasteen vastaan ja lähtenyt kehittämään alan valmistajat ja myyjät yhdistävää verkkotyökalua, Tasokas-palvelua. Se on huonekalualan ammattilaisille suunnattu tuote- ja tilaushallintajärjestelmä, joka yhdistää valmistajat, jälleenmyyjät, asiakkaat ja logistiikan yhteen verkkopalveluun

Hän peräänkuuluttaa alalle asennemuutosta digitalisaatiota kohtaan, palveluiden ja myynnin pitää vastata nykypäivän ostotottumuksia.

– Sisuste-Peltoniemen perinteitä kunnioittaen vastaamme tämän päivän haasteisiin. Näen yrityksemme ja alan tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia, mutta myös paljon työtä.

Peltoniemet kuitenkin uskovat, että kivijalkamyymälät pitävät pintansa verkkomaailman rinnalla. Asiakkaat haluavat edelleen kokeilla ja nähdä konkreettisen tuotteen, digitalisaatio valjastetaan ohjaamaan asiakkaita myymälään.

– Meidän on tarjottava asiakkaalle syy tulle kauppaamme, kauppiaat linjaavat.

Onni Peltoniemi kertoo pienen yrityksen rattaiden pyörittämisen vaativan paloa niin alaan kuin työhönkin. He tekevät töitä rakkaudella ja ihmisläheisesti. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta asiakkailta eikä alan toimijoilta, sillä yrittäjät ovat saaneet tunnustusta työstään.

Asiakkaiden luottamusta Hämeenlinnan seudun palveluihin ja palveluyrityksiin mitataan Tutkimus-ja Analysointikeskus TAK Oy:n Palvelumittari-tutkimuksella. Sisuste-Peltoniemi on saavuttanut useana vuonna ykkössijan Hämeenlinnan seudun parhaana asiakaspalvelijana.

Tänä syksynä Peltoniemet vastaanottivat huonekalualan valtakunnallisen tunnustuksen, nimityksen vuoden 2017 huonekaluliikkeeksi. Palkinnon myönsi Kodinsisustus- ja huonekalualan toimialajärjestö Sisusta Kotia ry.

Faktaa:
Sisuste-Peltoniemi Oy
Yrittäjät: Tuija, Onni ja Juhana Peltoniemi
Perustettu: 1987
Työntekijöitä: 4
Liikevaihto: 600 000 €
Toimiala: Huonekalujen vähittäismyynti
Markkina-alue: Hämeenlinnan ja Lahden seutu
Muuta: Vuoden huonekaluliike 2017, Lammin vuoden yrittäjä 2017

1 kommentti

  1. Juha:

    Siinä vasta hyvän palvelun osaajat täysi kymppi henkilökunnalle on ilo asioida liikkeessä!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.