Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Lammin SP jakaa vastuullisuus-lahjoituksina 100.000 euroa

Säästöpankit pyysivät helmi–maaliskuussa 2017 suomalaisilta jälleen ehdotuksia, mitkä hyvät teot edistäisivät parhaiten heidän kotipaikkakuntiensa hyvinvointia ja ketkä tarvitsisivat eniten tukea. Kysely sai erittäin positiivisen vastaanoton, sillä ehdotettuja kohteita löytyi koko Suomessa lähes 900 erilaista ja niille annettiin ääniä yli 326.000.

Lammin Säästöpankin toimialueella ääniä annettiin noin 4.000, jotka jakaantuivat 60 eri kohteelle. Juhlavuoden kunniaksi rahaa on päätettiin jakaa 100 000 euroa. Alkuvaiheessa sitä jaettiin 58 000.

– Kyselyyn perustuen valitsimme tänä vuonna eri tyyppisiä kohteita, jotka omalta osaltaan edistävät eri ikäisten ihmisten terveitä elämäntapoja ja elämänlaatua mm. kulttuurin, luonnon, liikunnan ja urheilun kautta. Joidenkin kohteiden valinnassa taas vaikutti hiukan laajempi, mutta yhtä lailla vastuullinen näkökulma, toimitusjohtaja Markku Moilanen kertoo.

Lammin Säästöpankin tukikohteina keväällä 2017 on yhteensä 36 eri yhteisöä. Vastuullisuuslahjoituksen saajien valinnassa painotettiin yhteisöllisyyden edistämistä paikkakunnalla.

Vastuullisuuspalkinnot vastaanottivat Ilona Mattila, Jenna Immonen, Eerika Ranta ja Teppo Koskinen Lammin Lukion Musikaali, Anja Vitie ja Aapo Lyytinen Lammin Evonkävijät, Maarit Rajamäki-Kivi ja Mika Virtanen LASB, Päivi Hasila MLL Lammi, Jaakko Kartano ja Rolle Fryckman, Turvantalo. Kuva: Susanna Mattila

Vastuullisuuslahjoitukset ottivat vastaan Ilona Mattila, Jenna Immonen, Eerika Ranta ja Teppo Koskinen Lammin Lukion Musikaali, Anja Vitie ja Aapo Lyytinen Lammin Evonkävijät, Maarit Rajamäki-Kivi ja Mika Virtanen LASB, Päivi Hasila MLL Lammi, Jaakko Kartano ja Rolle Fryckman Turvantalo. Kuva: Susanna Mattila

Säästöpankit ovat käyttäneet alusta lähtien osan voitostaan oman toimialueensa hyvinvoinnin edistämiseen. Säästöpankeille on tärkeää pitää Suomen kaupungit, kylät ja lähiöt virkeinä ja kehittyvinä.

– Suurten kertaluontoisten lahjoitusten sijaan Säästöpankit tukevat mieluummin useita hyviä, paikallisia hankkeita, Moilanen jatkaa.

Säästöpankit ovat olleet mukana rakentamassa suomalaisten yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia jo perustamisestaan, vuodesta 1822, lähtien. Osana toimintaansa paikalliset Säästöpankit jakavat voittovarojaan joka vuosi lähialueidensa lahjoituskohteisiin.

Toimitusjohtaja Markku Moilanen muistuttaa, että tänä päivänä vastuullisuuden halutaan näkyvän ihan kaikessa Säästöpankin tekemisessä.

– Sen tulee näkyä tavassa, miten Säästöpankki suhtautuu asiakkaisiinsa, kumppaneihinsa, toimialueeseensa, viranomaisiin, ympäristöönsä ja muihin sidosryhmiinsä, hän sanoo.

Vastuullisuustyöhön voivat vaikuttaa siis myös Säästöpankkien toimipaikkakuntien asukkaat. He voivat vuosittain äänestää, mihin pankkien avustuksia tulisi heidän kotipaikkakunnallaan käyttää ja ketkä tarvitsisivat eniten taloudellista tukea. Äänestys toteutettiin nyt viidettä kertaa. Syksyllä voi vaikuttaa jälleen, sillä loput Lammin Säästöpankin juhlavuoden vastuullisuuslahjoituksiin varatuista varoista jaetaan syksyllä.

Aapo Lyytinen vastaanottamassa Partiolippukunta Lammin Evonkävijöiden palkintoa. Luovuttamassa Timo Virtanen ja Sari Reunanen Lammin Säästöpankista. Kuva: Susanna Mattila

Aapo Lyytinen vastaanottamassa Partiolippukunta Lammin Evonkävijöiden vastuullisuuslahjoitusta. Luovuttamassa Timo Virtanen ja Sari Reunanen Lammin Säästöpankista. Kuva: Susanna Mattila

Vastuullisuuslahjoitusten 2017 saajat Lammin Säästöpankin Lammi–Tuuloksen ja Hattulan–Hämeenlinnan toimialueella ovat:

Lammi, Tuulos

  • Lasb, lammilaiset juniorijoukkueet 2.000 €
  • Lammin Turvantalo 2.000 €
  • Lammin Evonkävijät ry 2.000 €
  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lammin yhdistys 2.000 €
  • Lammin Lukion Musikaali 2.000 €

Hattula, Hämeenlinna

  • Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry 2.500 €
  • Hämeenlinnan rotaryklubi 2.000 €
  • Kanta-Hämeen neuroyhdistys 3.000 €
  • Saarisen koulun vanhempainyhdistys 2.000 €
  • SMPS Hämeenlinnan Järvipelastajat ry 2.000 €

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.