Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Lammin Säästöpankki jakoi vastuullisuuslahjoituksia muun muassa Tuuloksen frisbeegolfradalle

Tuuloksen Pirtin Kiertäjät ry:tä edustanut Janne Tervo kertoi frisbeegolfrata-hankkeesta. Kuulolla tutkimuskoordinaattori John Loehr Lammin biologiselta asemalta, Antti Honkanen Kunnon Elämä -järjestöstä ja Maarit Lindberg Riihimäen Kiskosta. Kuvat: Juha Reinikainen.

Lammin Säästöpankki julkisti tänään toisen erän vuoden 2023 Vastuullisuuslahjoituksistaan. Osan lahjoituksista pankki jakoi Hyviä tekoja -kampanjan puitteissa tulleiden ehdotusten perusteella ja osan omien painopisteidensä perusteella.

Ydin-Hämeestä lahjoituksen saavat yleisöehdotusten perusteella Lammin Veto ja Pirtin Kiertäjien frisbeegolfrata Tuuloksessa. Lisäksi pankki lahjoittaa varoja luonnon monimuotoisuutta tukeakseen Helsingin yliopiston Lammin biologiselle asemalle.

– Teimme aluksi 12-väyläisen radan ja nyt meneillään on laajennus 18-väyläiseksi. Syksylle olemme viritelleet yhteistyötä koulun kanssa, kertoi Janne Tervo Tuuloksen ratahankkeesta.

Kaikkiaan 80.000 euron tuen saajat julkistettiin tiedotustilaisuudessa Hyvinkäällä tänään.

– Hyviä tekoja -kampanjan puitteissa saimme 90 ehdotusta omalla toimialueellamme. Eniten ääniä saivat lasten ja nuorten tukeminen sekä liikunta ja muu harrastustoiminta, toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoi.

Lauri Kalpala kertoi pankin yhteisövastuullisuudesta.

Kolmanneksi painopistealueeksi nyt julkistetuissa lahjoituksissaan pankki nosti kansainvälisen avustustyön.

Tutkimuskoordinaattori John Loehr tänä vuonna 70 vuoden ikään pääsevältä Lammin biologiselta asemalta kertoi, että asemalla on kesällä vilkasta, kun parhaillaankin paikalla on 60 henkilön kenttäkurssi yliopisto-opiskelijoita sekä lisäksi tohtorikoulutettavia ja post doc -opiskelijoita.

– Olijoita ja tulijoita olisi enemmän kuin tiloja, mikä tilanne ei ollut esimerkiksi kymmenen vuotta sitten, kiteytti Loehr ympäristötutkimuksen nykyisen noususuhdanteen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.