Perjantai 21.02.2020
Nimipäivät: Keijo
Lammi
Pilvistä
2°C
Tuuli: 8 m/s E
 

Lammin Säästökarit lopettaa Lammilla

Yrittäjä Leena-Maija Tuomi on pitkään etsinyt jatkajaa Lammin Säästökarit -kauppaansa. Kiinnostusta ja kyselyjä on kyllä ollut, mutta syystä tai toisesta kaupat ovat jääneet toteutumatta. Nyt yrittäjä on kypsynyt etsimään kaupalle jatkajaa, ja on päättänyt laittaa lapun luukulle.

“Loppuunmyynti alkaa tänään torstaina ja kestää syyskuun loppuun asti,” hän toteaa.

Lammin Säästökareilla alkaa tänään torstaina loppuunmyynti, joka jatkuu syyskuun loppuun. Kuva: Susanna Mattila

Tuomi on päättänyt lopettaa kokonaan yrittäjänä ja on hakenut töitä muualta. Hän kertoo toivoo työllistyvänsä kaupan alalle mahdollisimman pian.

Sekatavarakaupan pitäminen Lammin kokoisessa taajamassa ei ole mikään kultakaivos koskaan ollutkaan, mutta viimeisten kolmen vuoden aikana myynti on laskenut erityisen voimakkaasti. Selittäviä tekijöitä voi etsiä vaikkapa Hämeenlinnan kaupungin käytännöistä, joiden mukaan esimerkiksi paikallisiin kouluihin ei voi tehdä hankintoja paikallisista yrityksistä. Hankinnat on tehtävä kaupungin keskusvarastolta.

Kilpailua on lisännyt erityisesti päivittäistavarakauppojen aukioloaikojen vapautuminen. Toukokuusta Lammin Säästökarit on ollut myös joka sunnuntai avoinna, mutta asiakkaat eivät ole osanneet tulla ostoksille.

“Kynät ja vihkot, patterit ja muu kodin pientavara on niin helppo ostaa ruokakaupasta muiden ostosten lomassa,” Tuomi toteaa.

Vaikka Säästökarit aloittaakin loppuunmyynnin, jatkuu Kukkakulman toiminta tiloissa normaalisti. Tilojen tulevasta muusta käytöstä ei yrittäjällä ole vielä uutta kerrottavaa.

“Kukkakulman tiloihin voi tulla hieman muutosta, tilankäyttöä ehkä hieman järkevöitetään. Mutta kukkia saa edelleenkin Lammin keskustasta, vaikka Säästökarit lopettaakin,” Tuomi vahvistaa.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.