Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

LähiTapiolan tulos parani edelleen

LähiTapiola-ryhmän tulos vuodelta 2016 oli hyvä. LähiTapiola-ryhmän vahinkovakuutustoiminnan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 1,3 prosenttia 1 118,8 miljoonaan euroon.

– Henkivakuutuksen maksutulon markkinaosuus kehittyi vahvasti 422 miljoonan euron maksutulon myötä. Riskihenkivakuutuksissa markkinaosuutemme kasvoi yli 24 prosenttiin. Työtapaturmavakuutuksen siirtoliikkeessä teimme jälleen positiivisen tuloksen. Liikennevakuuttamisessa olemme markkinajohtaja, toteaa LähiTapiola -ryhmän pääjohtaja Erkki Moisander.

Varainhoitopalvelujen asiakasmäärät kehittyivät positiivisesti vuoden 2016 aikana. Alhainen korkotaso ja sijoitusmarkkinoiden heilunta ovat lisänneet asiakkaiden kiinnostusta sekä sijoitusrahasto- että varainhoitopalveluihin.

– Panostamme vahinkojen ennaltaehkäisyyn ja ennakoiviin terveyden – ja hyvinvoinnin palveluihin. Jaamme syntyneet hyödyt asiakkaillemme alempina hintoina ja entistä parempina ennakoivina palveluina. Elämänturvayhtiönä alennamme liikenne- ja kotivakuutustemme hintoja vuodelle 2017 kiitoksena asiakkaillemme, Moisander kertoo.

Alennusten vaikutus on yhteensä 14 miljoonaa euroa vuodessa. Myös muiden vahinkovakuutusten hinnat pysyvät ennallaan. Tämä on keskinäisen yhtiön tapa kiittää asiakkaita ja palkita heitä vahingottomuudesta. Isoista vakuutusyhtiöistä LähiTapiolalla on tyytyväisimmät henkilöasiakkaat.

– Haluamme tehdä suomalaisten arjesta turvallisempaa, terveempää ja taloudellisesti menestyksekkäämpää. Nostamme esiin erilaisia ennakointi-, turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisuja sen sijaan, että ottaisimme asiakkaisiimme yhteyttä vain vakuutusten myynnin, laskutuksen ja vahinkotapahtuman vuoksi.

Elämänturvastrategian noudattaminen on tarkoittanut toimialalaajennusta terveys- ja hyvinvointipalveluihin. LähiTapiola nousi vuonna 2016 sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavan pörssiyhtiö Pihlajalinnan suurimmaksi omistajaksi. Elämänturvaa edustaa myös viime vuonna käyttöön vihittyuudentyyppinen konttorikonseptimme, joka yhdistää terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden palveluja.

– Ensimmäinen uusi elämänturvakonttori avattiin kauppakeskus Isoon Omenaan Espoossa. Lähivuosina aiomme perustaa Suomeen 40–60 tällaista elämänturvakonttoria.

LähiTapiolan sankarikoulutuksessa kymmenet tuhannet suomalaiset ovat hankkineet alkusammutustaidot maksutta. Sankarikoulutus palkittiin vuoden 2016 turvallisuustekona turvallisuusalan Finnish Security Awards -kilpailussa. Vuoden 2017 elämänturvatekona LähiTapiola tarjoaa 30 000 koululaiselle elvytyskoulutuksen ja 15 000 asiakkaalle hätäensiapukoulutuksen yhteistyössä SPR:n kanssa.

Strategisen yhteistyön tuloksena S-ryhmän kanssa LähiTapiolan palvelu vakuutusten hoitamiseen otettiin käyttöön S-mobiilipalvelussa. Asiakasetujen määrää lisää myös yksityistalousasiakkaiden vakuutuksia koskeva bonusyhteistyö S-ryhmän kanssa. Yli 600 000 taloutta sai perheen vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta vuoden 2016 aikana.

– Teimme marraskuussa periaatepäätöksen vahinkovakuutusyhtiön alueellisten liikennevakuutuskantojen siirtämisestä LähiTapiola-alueyhtiöihin kesäkuuhun mennessä. Uskomme tämän parantavan sekä asiakaskokemusta että alueyhtiöiden roolia paikallisina elämänturvayhtiöinä.

Asiakkuusindeksi 2016 -tutkimuksen mukaan LähiTapiola on kovin nousija ja paras vakuutusyhtiö. Asiakkuusindeksi mittaa asiakkaiden uskollisuutta.

– Tulos on osoitus siitä, että keskinäinen yhtiö pystyy tarjoamaan asiakkailleen parhaat hyödyt ja edut. Vakuutusyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavassa Epsi Rating tutkimuksessa olimme isoista yhtiöistä ykkösiä henkilöasiakkaissa. Tästä nöyrä kiitos asiakkaillemme, Moisander päättää.

LähiTapiola Vahinkoyhtiön katsauskauden liikevoitto oli 182,9 miljoonaa euroa (181,0 milj. e). Kokonaistulos oli 174,4 miljoonaa euroa (150,3 milj. e). Yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 92,6 prosenttia (98,3 %).

LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto oli 63,4 miljoonaa euroa (98,9 milj. e) ja kokonaistulos kasvoi 72,7 miljoonaan euroon (51,7 milj. e). Tulos oli hyvä sijoitustoiminnan 5,0 prosentin tuoton (4,8 %) ja jo useamman vuoden jatkuneen vakuutuskannan kasvun myötä. Solvenssi II -vakavaraisuussääntelyn mukainen vakavaraisuus oli vahva vakavaraisuussuhteen ollessa 190 prosenttia.

LähiTapiola Varainhoidon hallinnoimat asiakasvarat kasvoivat 9,7 miljardiin euroon (9,4 mrd. e), josta LähiTapiola-rahastojen pääomat muodostavat 3,8 miljardia euroa (3,6 mrd. e).Katsauskauden tulos oli 4,3 miljoonaa euroa (5,7 milj. euroa).

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito -konsernin liikevaihto oli katsauskaudella 15,5 miljoonaa euroa (16,1 milj. e). Liikevoitto oli 3,2 miljoonaa euroa (4,1 milj. e).

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.