Lauantai 20.08.2022
Nimipäivät: Sami, Samuli, Samu, Samuel
Lammi
Melkein selkeää
20°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

LähiTapiola Loimi-Hämeellä hyvä vuosi

LähiTapiola Loimi-Hämeen vuosi 2019 sujui yhtiön tulostiedotteen mukaan menestyksekkäästi niin liiketoiminnallisesti kuin sijoituksellisestikin. Myös asiakastyytyväisyys yhtiön tuotteisiin ja palveluihin säilyi hyvänä. Yhtiö kokee vahvistaneensa entisestään kykyään vastata omistaja-asiakkaidensa riskeistä huonoinakin aikoina.

LähiTapiola Loimi-Hämeen avainluvut 2019

Vahinkovakuutustoiminta

  • Ensivakuutuksen vakuutusmaksutulo 42,0 milj. eur
  • Ensivakuutuksen vakuutusmaksutulon kasvu 5,7 %
  • Yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua 107,6%
  • Riskisuhde 73,5%
  • Toimintakulusuhde 34,1%
  • Kokonaispääoman tuotto ilman sijoitussidonnaista vakuutusta käyvin arvoin, 7,5 %
  • Liiketulos, 0,1 milj. eur
  • Vakavaraisuusuhde vakuutuskauden lopussa 189,0%

– Vuosi 2019 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin.  LähiTapiola Loimi-Häme saavutti hyvän tuloksen. Tuloskehitykseen vaikutti keskeisesti sijoitustoiminnan tuotot, jotka olivat poikkeuksellisen hyvät. Vahinkovakuutuksessa vakuutusmaksutuloon, vakuutusmaksutuottoihin ja korvauskuluihin sisältyy merkittävä määrä kertaluontoisia eriä liittyen vastuuvelan laskuperusteiden ja laskentatavan muutoksiin sekä potilasvakuutuslain muutokseen, LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola kommentoi.

Elämänturvastrategia vuosille 2019–2021 on hyväksytty ja olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa.

LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

– Vakuutusmaksutulo oli kasvussa. Ensivakuutuksen maksutuloa kertyi 2,3 miljoonaa euroa, joka on 5,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vahinkovakuutuksen korvauskulut olivat 33,6 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua lähes 15,3 prosenttia viime vuoteen. Vahinkovakuutustoiminnan riskisuhde nousi verrattuna vuoteen 2018 verrattuna ja toimintakulut pysyivät hallinnassa, jatkaa Riekkola.

LähiTapiola Loimi-Hämeen asiakkaille maksettiin vahinkovakuutuksen keskittämisetuina 3,2 miljoonaa euroa (3,0 milj. €) ja korvauksina 26,8 miljoonaa euroa (24,1 milj. €). Lisäksi asiakkaille maksettiin vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 1,5 miljoonaa euroa (1,4 milj. €).

– Alueellinen kehittäminen on meille erittäin tärkeää. Olemme vuoden aikana lahjoittaneet Hope ry:lle 30.000 € vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen. Aloitimme myös merkittävän rakennushankkeen Loimaalla. Ensimmäinen neljästä sunnitellusta kerrostalosta valmistuu loppuvuodesta, Riekkola kuvailee.

– Elämänturvastrategia vuosille 2019–2021 on hyväksytty ja olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- sekä hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää, toimitusjohtaja Riekkola kaavailee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.