Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Laatujärjestelmä helpottaa työn tekemistä

Linnan Klinikalle on myönnetty ISO 9001:2008 standardin mukainen sertifikaatti 27.12.2016. Sertifikaatin myönsi Labquality. Sertifikaatti kertoo siitä, että Linnan Klinikalla käyttöönotettu laatujärjestelmä täyttää standardin mukaiset vaatimukset.

Tiina Halinen pitelee postin tuomaa laatusertifikaattia. Virallisesti sertifikaatti luovutetaan ensi viikon torstaina. Kuva: Susanna Mattila

Tiina Halinen pitelee postin tuomaa laatusertifikaattia. Virallisesti sertifikaatti luovutetaan ensi viikon torstaina. Kuva: Susanna Mattila

Toimitusjohtaja Tiina Halinen toteaa, että laatujärjestelmä on oleellinen tekijä organisaation menestyksessä ja tukee yritystä tavoitteiden saavuttamisessa. Sertifikaatti on paitsi kilpailukyvyn kannalta oleellinen tekijä, se myös helpottaa käytännön työn tekemistä yrityksessä.

– Sertifikaatti on tunnustus hyvästä ja pitkäjänteisestä työstä ladukkaan toiminnan kehittämiseksi. Laadukasta työtä ja toiminnan kehittämistä tehdään kuitenkin edelleen ja jatkuvasti. Olemme tehneet systemaattista laatutyötä konsernissamme jo useamman vuoden ajan. Meille tämä tarkoittaa onnistunutta asiakaskokemusta ja korkeaa asiakas- sekä henkilöstötyytyväisyyttä. ISO 9001 on maailman tunnetuin standardi ja käytetyin johtamismalli, joka perustuu jatkuvan parantamisen filosofiaan.

Osana laadun kehittämistä yrityksessä on kuluneen vuoden ajan rakennettu myös systemaattista tietoturvapolitiikkaa osaksi yrityksen toimintakulttuuria. EU:n yleinen tietosuoja-asetus hyväksyttiin 14.4.2016, Euroopan neuvoston ja parlamentin päätöksillä.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tavoitteina ovat muun muassa, yksilön oikeuksien ja vapauksien vahvistaminen, sekä tietosuojasääntöjen täytäntöönpanon valvonnan tehostaminen. EU:n yleinen tietosuoja-asetus velvoittaa yrityksiä tarkistamaan tietosuojakäytäntöjensä lainmukaisuuden 25.5.2018 mennessä.

– Olemme tehneet kattavan arvion henkilötietojen käsittelyn nykytilasta yrityksessämme ja analysoineet tietoturvakäytäntömme, sekä saattaneet ne vastaamaan kansallista lainsäädäntöä ja EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteita ja vaatimuksia. Tämä on toki vaatinut resursseja ja panostuksia, mutta se on kannattanut.

Yksi tämän vuoden merkittävistä askeleista on ollut Linnan Klinikan liittyminen Kanta-arkisto palveluihin. Potilastiedon arkisto (eArkisto) on osa kansallisia Kanta-palveluita, joihin kuuluu lisäksi myös mm. sähköiset reseptit eli eReseptit ja potilaille tarkoitettu Omakanta-verkkopalvelu.

Kansallisen Terveysarkiston myötä keskeiset potilastiedot pysyvät tallessa ja seuraavat potilasta sähköisessä muodossa asioipa potilas missä terveydenhuollon palvelupisteessä hyvänsä. Kun olennainen tieto seuraa mukana ja on hoitavalla lääkärillä käytettävissä, hoidon jatkuvuuden ja suunnitelmallisuuden, sekä potilasturvallisuuden edellytykset paranevat.

– Linnan Klinikalla tehdyt potilaskertomukset alkavat siirtyä eArkistoon vuoden vaihteesta alkaen, toki potilas määrittelee aina itse, ketkä hänen tietojaan voivat katsoa. Vuoden vaihtuessa myös paperireseptit jäävät historiaan, kun sähköinen resepti on ainoa vaihtoehto vuoden 2017 alusta lähtien, kertoo Tiina Halinen.

Linnan Klinikka päivysti tänä vuonna ensimmäisen kerran kantakaupungin toimipisteen sijaan Tuulosen toimipisteessään. Joulu- ja tapaninpäivän päivystys osoitti, että tällä alueella palvelulle on erityistä tarvetta.

– Tietenkin etukäteen mietimme, kuinka tässä käy. Mutta asiakkaita oli tosi hyvin ja uutena vuotena Linnan Klinikka päivystää taas Tuulosessa ja kantakaupungin toimipisteen pidämme suljettuna, Halinen kertoo.

 

 

(Lammille.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.