Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Kun asiakaspaikat eivät riitä – niitä tehdään lisää!

Kun Kauppakeskus Tuulosen eteen parkkeeraa linja-auto ja sisältä purkautuu 50 nälkäistä ihmistä, ei Onur-pizzerian 32 asiakaspaikkaa enää riitä. Creme de la creme -tapahtuman aikaan Onurista tilattiin ruokailu 161 asiakkaalle. Yrittäjä Osman Avci hankki pöytiä lisää ja ravintola laajeni kauppakeskuksen käytävälle.

– Tehtiin pitkä pöytä, koko käytävän mittainen ja liinat päälle, Avci muistelee.

Osman Avci laajentaa Onur Pizzeria-Kebabin pinta-alaa ja ruokalistaa. Avajaisia vietetään lauantaina 21.1. Kuva: Susanna Mattila

Osman Avci laajentaa Onur Pizzeria-Kebabin pinta-alaa ja ruokalistaa. Avajaisia vietetään lauantaina 21.1. Kuva: Susanna Mattila

Partioleiri Roihun aikana kebabin menekki oli sata kiloa päivässä. Partiolaiset ottivat usein ruoan mukaansa, sillä yleensä ravintolan pöydät olivat täynnä leiriviikon aikana. Kuitenkin moni kääntyy ovelta pois, kun näkee asiakaspaikkojen olevan täynnä. Se alkoi harmittaa yrittäjää.

Ensi kesänä Onuriin mahtuu jopa kaksi bussilastillista syömään yhtäaikaa. Parhaillaan Avci remontoi Kenkä-Tuulokselta vapautunutta tilaa ravintolaksi. Neliöitä liiketilaan tulee 115 lisää, kun tällä viikolla uuden ja vanhan tilan väliltä puretaan väliseinä. Yhteensä noin 180 neliön liiketilaan tulee 120 asiakaspaikkaa ja kesällä 20 paikan terassi.

– Uuteen osaan tulee myös kabinetti, johon mahtuu 12–15 henkilöä ruokailemaan. Sen voi varata juhlia varten tai yritykset voivat pitää siellä kokouksia ja ruokailla samalla, Avci suunnittelee.

Ravintola ei laajene ainoastaan kokonsa puolesta, vaan myös ruokalista laajenee. Listalta löytyvät jatkossa muun muassa gluteeniton pizza ja falafelit, pihvit ja leikkeet, makkaraperunat sekä kanaruokia, kuten kanakebab, kanakori ja -file. Ravintolatilaan tulee myös pieni baari ja B-oikeudet. Avcin mukaan A-oikeudetkin ravintolaan olisi saanut, mutta B-oikeudet riittävät Onuriin.

– Ihmiset juovat pihvin kanssa punaviiniä, väkeviä ei tarvita.

Remontissa ravintolan ulko-ovi on saanut myös tuulikaapin, niin että pöydissä istuvien ei enää tarvitse pelätä serviettien lentävän tuuleen, kun ovi avataan. Ravintolaan täytyy päästä suoraan ulkoa, ja sen paikka säilyykin entisellään. Kauppakeskuksen käytävältä ravintolaan kuljetaan uudesta ovesta.

Onurin nettisivut on uusittu jokin aika sitten, ja niihin yrittäjä on tyytyväinen. Nettisivujen kautta tulee isoja, kymmenen pitsan tilauksia muun muassa Hauholta, Evolta ja Lammilta.

– Pieniin tilauksiin lisätään kuljetuksesta maksu, mutta isoihin kuljetus kuuluu hintaan. Yleensä pienemmät tilaukset tullaan hakemaan ravintolasta itse.

Yrittäjä Osman Avci on asunut Suomessa kahdeksan vuotta. Tuosta ajasta hän on ollut viimeiset viisi vuotta yrittäjänä Onur Pizzeria-Kebabissa. Hän asuu Hämeenlinnassa, mikä on logistisesti hyvä ratkaisu.

– Tukkuun ei tarvitse lähteä erikseen, voi käydä töihin lähtiessään hakemassa tavaraa, hän toteaa.

Onurissa kebabliha on suomalaista Wotkin kebabia, joka on Avcin mukaan parasta mahdollista.

– Se on pikkuisen kalliimpaa, mutta siitä kannattaa maksaa. En haluaisi vaihtaa, hän toteaa.

Laajentuneessa Onurissa vietetään avajaisia lauantaina 21.1.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.