Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Melkein pilvistä
2°C
Tuuli: 5 m/s NW
 

Kalliokosken Kamux jatkaa maailman valloitusta

Hauholaisen Juha Kalliokosken perustama Kamux on avannut toisen käytettyjen autojen myymälänsä Saksan Hampurin alueelle.

– Hampurin Nedderfeldissä sijaitsee oikea autokaupan keskittymä. Yhden pitkän kadun varrelta löytyvät kaikki merkittävät automyymälät ja -merkit, ja nyt myös Kamuxin Saksan toinen myymälä, toimitusjohtaja Juha Kalliokoski kertoo.

Hauholaisen Juha Kalliokosken Kamux avasi jo toisen liikkeen Saksaan. Kuva: Kamux

Hauholaisen Juha Kalliokosken Kamux avasi jo toisen liikkeen Saksaan. Kuva: Kamux

Euroopan suurin käytettyjen autojen markkina tarjoaa mahdollisuuksia.

– Saksassa on Euroopan suurin käytettyjen autojen markkina. Se on totta kai kiinnostava kasvumahdollisuus. Näemme, että uusien autojen merkkiliikkeiden ja pienten käytettyjen autojen kauppojen väliin jää markkinamahdollisuus Kamuxin kaltaiselle ammattimaiselle käytettyjen autojen ketjulle, Kalliokoski sanoo.

Kamuxin Nedderfeldin myymälään Hampurissa mahtuu jopa 450 autoa. Alkuvaiheessa varaston koko on 250 autoa ja myyjiä on kahdeksan, sillä toimintaa kasvatetaan asteittain. Nedderfeld toimii myös Kamuxin Saksan hallinnollisena keskuksena.

– Tämä on suurin yksittäinen myymälä Kamuxin historiassa. Täytyy muistaa markkina-alueen koko. Yksistään suur-Hampurin alue on kooltaan viiden miljoonan ihmisen asukaskeskittymä, mikä vastaa koko Suomen asukasmäärää, Kalliokoski selittää.

– Ensimmäinen Saksan liikkeemme Elmshornin alueella on noin puolen tunnin ajomatkan päässä tästä Nedderfeldin liikkestä. Se tuo toimintaan synergiahyötyjä, ja alueen asiakkaille hyvän valikoiman käytettyjä autoja, Kalliokoski sanoo.

– On hienoa saada Kamuxin brändi Saksan autokaupan ytimeen, sillä maassa on vahva autoteollisuuden ja autokaupan historia, Kalliokoski tiivistää.

Kamux on vuonna 2003 toimintansa aloittanut käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut autoliikeketju. Kamux toimii Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Kamuxilla on 36 autoliikettä Suomessa, yhdeksän Ruotsissa ja kaksi Saksassa. Vuonna 2015 Kamux myi 28 515 autoa. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 310 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa oli keskimäärin 271 työntekijää.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.