Juhla kuin juhla, pitopalvelu pelastaa
Kesän juhlien suunnittelu on hyvä aloittaa tarpeeksi ajoissa. Pienten perhejuhlienkin suunnittelu olisi hyvä aloittaa jo puolisen vuotta aikaisemmin, mutta isomman hääjuhlan rakentaminen aloitetaan usein jo vähintäänkin vuotta aikaisemmin.

Juhlien suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Tarvitsetko kahvit parillekymmenelle vai ruokapidot kahdellesadalle?
Ruoka on tärkeä osa juhlaa ja mitä herkullisempaa se on, sen varmemmin juhlat muistetaan. Itseään ei kuitenkaan kannata uuvuttaa juhlaruokaa valmistamalla, vaan avuksi voi ottaa pitopalvelun. Monelle on yllätys, että Hahkialan kartanon herkullisia ruokia voi tilata myös kartanon ulkopuolelle. Uisko Catering toimittaa herkut niin pieniin mökkipirskeisiin kuin isoihin hääjuhliinkin.
– Jos käyttää pitopalvelua, alustavat tarjoukset on hyvä pyytää ajoissa. Mielellään jo silloin, kun juhlia ryhdytään suunnittelemaan. Suunnitelmia voidaan tarkentaa vielä lähellä juhlan ajankohtaa, vinkkaa Liisa Vaalgamaa Hahkialan kartanosta.
Kotona vietetään ristiäisiä, rippijuhlia, syntymäpäiviä ja muita perhejuhlia. Joskus on kiva viedä vieraat mökille tai juhlapaikkaan, ja tilata ruoka tai osa tarjoiluista pitopalvelulta. Jos on kysymys parinkymmenen hengen tilaisuudesta, voi tilauksen tehdä suoraan pitopalvelulle. Mutta yleensä isompien juhlien cateringistä pyydetään tarjoukset.
– Häiden kohdalla tarjouspyyntömenettely on ihan paikallaan. Juhlaa suunnitellessa tarkentuu mitä kaikkea tarvitaan. Esimerkiksi, onko tarpeen vuokrata pöytäliinat ja astiat, vai onko ne saatavissa juhlapaikasta, Vaalgamaa toteaa.
– Monet asiakkaistamme tuntevat ruokamme, mutta esimerkiksi häihin teemme maistelukakkujakin, jos niin toivotaan.
Ruokatrendit näkyvät myös juhlaruoissa. Lähiruoka alkaa olla jo niin itsestäänselvyys, että sitä ei voi enää pitää trendinä. Liisa Vaalgamaan mukaan ruokien lisänä halutaan nyt nauttia uusia juttuja, kuten esimerkiksi lehtikaalia ja lihaa korvaavia tuotteita.
– Nyhtökaurat ja härkikset ovat tulleet piristämään hämäläistä pitopöytää. Monet seuraavat leivontablogeja ja toivomuksena voi olla jokin tietty kakku. Sen huomaa, että ruokaohjelmia seurataan paljon. Silti perinteiset pataruuat ja laatikot pitävät pintansa edelleen, Vaalgamaa tietää.
Myös kotijuusto on edelleen yksi toivotuimpia juhlaruokia, sitä valmistetaan juhlaan kuin juhlaan. Ruokaan liittyvät tarinat ovat myös hyvin kiinnostavia ja suosittuja. Jos ruokalistalla on Hahkialan kartanon isännän ampumista sorsista valmistettua savusorsaruokaa, ruokailijoiden huomio on taattu. Ehkäpä ruoka maistuu erikoisen hyvältä, kun sillä on tarina.

Ruokatrendit näkyvät tilauksissa. Kasvisruoka ei ole enää pelkkä vaihtoehto, vaan esimerkiksi punajuuri carpaccio voi olla menussa tarjolla kaikille.
Vaalgamaan mukaan asiakkaat pitävät tärkeänä myös ruoan kotimaisuutta. Vaalgamaa toteaa, että pitopalvelun tärkein tehtävä on toteuttaa toiveita ja auttaa onnistuneen juhlan valmistelussa.
– Meiltä kannattaa aina kysyä. Hyvin harvoin kysytään sellaista, mitä emme pysty toimittamaan. Pitopalvelumme tekee mitä toivotaan ja mielellämme olemme avuksi, hän sanoo.
Susanna Mattila
Lammille.fi
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.