Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Melkein pilvistä
6°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Ikiomassa kesätyössä harjoitellaan työelämän taitoja tekemisen kautta

4H:n, Hauhon säästöpankkisäätiön, Rengon säästöpankkisäätiön ja Oma Säästöpankki Oy:n toteuttamalla IkiOmaKesätyö -projektilla halutaan antaa alaikäisille nuorille positiivinen ensisysäys työelämään ja mahdollisuus ansaita ne ensimmäiset omat rahat. IkiOmatyötä toteutetaan Hauholla, muualla Hämeenlinnan alueella ja Rengossa.

Säätiöt maksavat innokkaiden ja ahkerien nuorten palkat. Säätiöiden tarkoituksena on säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäminen ja taustalla vahva halu olla mukana tukemassa paikallisten alueiden elinvoimaisuutta ja hyvinvointia.

Tänä vuonna työt kohdistuvat yleisen viihtyvyyden lisäämiseen, esimerkiksi ulkoilualueille. Hauholla  on ollut monta kohdetta, esimerkiksi Hauhotalolla, Frisbeegolfradalla ja Hauho-Seuran eri kohteissa. Hämeenlinnassa kohteena on Aulanko. Joskus on autettu vanhusten ulkoiluttamisessa, vain mielikuvitus ja hyvän tekeminen on ollut rajana.

Työelämätaitoja harjoitellaan tekemisen kautta työssä koko ajan ja  4H:n ohjaaja on valmiudessa pitämään työelämää tukevia tietoiskuja tekemisen lomassa. Jokaisen ryhmän ensimmäisenä päivänä on varattu alusta aikaa paitojen jakamiseen, työsopimuksiin, verokorttien keräämiseen, perehdytykseenja muuhun työsuhdeasiaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.