Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

HYVIÄ TEKOJA -ÄÄNESTYS: Ehdota kohdetta ja anna äänesi

Säästöpankin jokavuotinen Hyviä tekoja -äänestys on käynnissä. Suomalaisen yhteiskunnan paikallinen tukeminen on oleellinen osa Säästöpankin toimintaa – esimerkiksi viime vuonna lahjoituksia tehtiin yhteensä 750 000 euroa eri kohteisiin ympäri Suomen. Lahjoituskohteet päätetään yhdessä suomalaisten kanssa.

– Hyviä tekoja -äänestys antaa äänen suomalaisille. Ihan jokainen voi kertoa oman ehdotuksensa lahjoituskohteesta, tai vaikka useita – sana on vapaa!, Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoo.

Lammin Säästöpankin viime vuosi oli ennätyksellisen hyvä. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Säästöpankki on jakanut voittovaroistaan hyvää jo vuodesta 1896. Suosion siivittämänä Hyviä tekoja -äänestyksestä päätettiin tehdä jokavuotinen perinne. Kuva: Susanna Mattila

Viime vuonna Lammin Säästöpankin toimialueelta lahjoituskohteita oli ehdotettu 60 kappaletta ja ääniä näille kohteille annettiin yli 4000. Hyviä tekoja -äänestys toteutettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Äänestyskohteita kertyi yhteensä 900 ja ääniä annettiin yli 326 000.

– Äänten määrä oli ihan huikea! Huomasimme, että ihmiset ovat kiinnostuneet vaikuttamaan ja siksi päätimme tehdä äänestyksestä jokavuotisen perinteen, Kalpala iloitsee.

Voittovarojen jakamisella on pitkät perinteet. Voittovaroista jakaminen on kirjattu jo Säästöpankkilakiin vuonna 1896. Kalpalan mukaan hyvän tekeminen kuuluu Säästöpankissa edelleen jatkuvaan tekemiseen, ympäri vuoden:

– Pohdimme koko ajan uusia tapoja auttaa suomalaisia ihmisiä ja yhteisöjä. Tällä hetkellä yhtenä tärkeänä kohderyhmänämme ovat nuoret.

Lammin Säästöpankki jakaa lahjoituksia vuosittain noin 50.000 euroa eri kohteille. Lahjoituskohteita voi ehdottaa Säästöpankin nettisivuilla tai toimittamalla ehdotus suoraan johonkin pankkimme konttoreista Kanta-Hämeessä ja Keski-Uudellamaalla.

– Toivomme, että saamme runsaasti hakemuksia, Kalpala toteaa.

 

Hyviä tekoja -äänestys on käynnissä 15.4.2018 saakka Lammin Säästöpankin sivuilla >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.