Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Hovin pubi uudistuu ensi viikon perjantaiksi

Ravintoloitsija Iida Maria Ozan on nyt vuoden verran omistanut Ravintola Hovin kiinteistön. Kun Ozan aloitti Hovin ravintoloitsijana, ensimmäiseksi uudistettiin pubin sisustusta. Nyt pubissa tehdään taas isohkoja muutostöitä, sillä vanha 80-lukulainen baaritiski on purettu.

DJ Jojo tanssittaa yleensä viikonloppuisin ihmisiä Ravintola Hovin yökerhossa, mutta nyt hän tekee remonttia pubin puolella. Luvassa on toimivampi baaritiski ja lisää tilaa pubin puolelle. Kuva: Susanna Mattila

“Meillä on täällä ollut iso keittiö, joka on ollut lähinnä varastona. Nyt otamme keittiöstä vähän neliöitä, ja saamme pubiin 30 neliötä lisää tilaa,” kertoo Iida Marian isä, DJ-nimellä paremmin tunnettu Jojo Ozan.

Ozanin mukaan keittiö oli tarpeettoman suuri pubin ja yökerhon tarpeisiin. Uudistustyöt tehdään kuitenkin niin, että tulevaisuudessa on mahdollista myös valmistaa ja tarjoilla ruokaa Hovissa.

Tarkoitus on myös muuttaa pubin sisäänkäynti talon päätyyn, jolloin ovesta näkee suoraan baaritiskille. Parhaillaan on haussa rakennuslupa tuulikaapille ja sisäänkäynnille. Myöhemmin myös terassia suurennetaan, ja se tulee kiertämään talon päädystä myös kadun puolelle. Tänä kesänä Mommilantien puolella taloa on ollut väliaikainen terassi.

“Rakennuslupien saaminen on vain hirveän hidasta,” harmittelee Ozan.

Baaritiskin siirtämisen yhteydessä on purettu myös vanhat kaljahanat. Ne on korvattu kokonaan uudella laitteella ja uusilla letkuilla, jotka ovat seinän takana keittiössä. Letkua tarvitaankin huomattavasti vähemmän, sillä ennen olut pumpattiin ravintolaan kellarista.

Ozaneilla on tarkoitus vähitellen remontoida koko talo. Kellaritiloissa on jo aloitettu purkamalla vanhaa. Vielä ei ole tiedossa, mihin tarkoitukseen kellaria tullaan jatkossa käyttämään. Kellarissa oli aikaisemmin kaksi vuokratilaa.

Alunperin oli tarkoitus avata pubin puoli jo kuluvan viikon perjantaina, mutta sähkötyöt viivästyttävät remontin valmistumista. Niinpä pubin avajaisia joudutaan odottamaan vielä viikko. Ozan arvelee, että pieniä sisustustöitä tehdään vielä avajaisten jälkeenkin. Pubin remontti aloitettiin viime viikolla.

“Yökerho on kuitenkin normaalisti auki perjantaina ja lauantaina. Myös karaokea pääsee laulamaan, sillä laitteet on siirretty yökerhon puolelle,” Ozan kertoo.

Syyskuun aikana Hovissa on luvassa kaksi huikeaa keikkailtaa. Syyskuun ensimmäisenä esiintyy trubaduuri Duke McDonald ja 15. syyskuuta esiintymään tulee huikeaan somesuosioon nousseita Hesa-videoita julkaiseva HesaÄijä.

Duke McDonald esiintyy paitsi mies ja kitara -periaatteella, myös bilebändi Three Minute Boyn laulajana sekä lisäksi hän soittaa bassoa ja laulaa pubibändi Fish Fingersissä. Hovissa hän esiintyy soolona.

HesaÄijä-hahmon takaa löytyy vuonna 2012 helsinkiläistynyt raumalainen Marios. Mies ihmettelee hillitsemättömällä tyylillään hesalaista elämänmenoa ja on riemuissaan aina raitiovaunun nähdessään. HesaÄijältä on tullut tutuksi biisit ”Sauna lämpee” ja ”Terassilta lentoon”.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.