Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Dalaman opetti lammilaiset syömään kebabia

Lammin pitseria Dalamanissa on juhlittu yrityksen 20-vuotista olemassaoloa remontoimalla ravintola uuteen uskoon. Mehmet Cekic osti lounaskahvilana toimineen ravintolan Lammilta jo heinäkuussa 1997, ja muutti sen pitseriaksi ja kebab-ravintolaksi. Pyöreitä vuosia haluttiin juhlia vasta nyt, kun ravintolaa on hiukan uudistettu. Uudistusta on tulossa myös ruokalistaan, mutta kaikki aikanaan.

Rifat Cekic ja Mehmet Cekic uudistuneessa Dalamanissa. Veljeksistä Rifat on yksi Dalamanin omistajista, ja Mehmet keskittyy huolehtimaan terveydestään. Kuva: Susanna Mattila

Rifat Cekic ja Mehmet Cekic uudistuneessa Dalamanissa. Veljeksistä Rifat on yksi Dalamanin omistajista, ja Mehmet keskittyy huolehtimaan terveydestään. Kuva: Susanna Mattila

Remontin ajan suljettuna olleen ravintolan ovi kävi tiuhaan avajaispäivänä. Samaan aikaan, kun S-marketin edessä lähetettiin Lammin Ikkunat ja Ovet -rallin kilpailijoita matkaan, aherrettiin Dalamanissa noin viikon tauon jälkeen pitsauunin ja kebab-vartaan ääressä. Tarjolla oli myös synttärikakkua, jonka oli leiponut Annika Lisment, ja sadalle ensimmäiselle jaettiin Dalamanin lämpöisiä pipoja.

Aina ei ravintolalla ole ollut yhtä suurta suosiota. Lammilaiset olivat haluttomia ottamaan uusia asioita vastaan. Myös työntekijöiden löytäminen ravintolaan oli alkuvuosina työn takana.

– Alkuun oli vaikeaa, kun ihmiset eivät olleet tottuneet kebabiin. Lammilaiset sanoivat kebablihavarrasta makkaraksi, muistelee Mehmet Cekic.

Hakkalan koulun opettajat saivat Mehmet Cekiciltä pipot muistoksi ruokailusta uudistuneessa Dalamanissa. Kuva: Susanna Mattila

Hakkalan koulun opettajat saivat Mehmet Cekiciltä pipot muistoksi ruokailusta uudistuneessa Dalamanissa. Kuva: Susanna Mattila

– Lammilla asui paljon vanhempaa väkeä, jotka eivät halunneet kokeilla uusia asioita. Koululaiset kävivät silloin asiakkaana. Ja he ovat nyt perheellisiä, heillä itsellään on kouluikäisiä lapsia, Cekic toteaa.

Kahdessakymmennessä vuodessa lammilaiset ovat ottaneet ravintolan omakseen. Cekic arvelee, että asiakaskunta on tuossa ajassa tuplaantunut. Ravintola on nyt myös parhaalla mahdollisella paikalla. Remontissa asiakaspaikkojakin lisättiin 24:stä 32:n.

– Vanha pankkiholvi vei paljon tilaa, ja sen purkamisessa oli iso työ. Työ kannatti, vaikka luulimme saavamme enemmän asiakaspaikkoja, kalusteita jäi vähän ylikin, Cekic kertoo.

Isa Cekic ehti hetken poseerata synttärikakun äärellä. Kuva: Susanna Mattila

Isa Cekic ehti hetken poseerata synttärikakun äärellä. Kuva: Susanna Mattila

Dalamanin perustaja, Mehmet Cekic on parissakymmenessä vuodessa muodostunut Dalamanin keulakuvaksi, varsinaiseksi herra Dalamaniksi. Tosiasiassa hän ei enää omista ravintolasta siivuakaan, vaan omistus on neljän sukulaisen käsissä. Yhden osuuden omistaa Mehmetin veli Rifat Cekic, joka on työskennellyt ravintolassa jo 16 vuoden ajan.

Rifat ja Isa työn touhussa. Mehmet nappasi kainaloonsa Rifatin tyttäret, Sibel ja Meryem Cekicin. Kuva: Susanna Mattila

Dalaman on oikea perheyritys. Kuvassa Rifat ja Isa työn touhussa. Mehmet nappasi kainaloonsa Rifatin tyttäret, Sibel ja Meryem Cekicin. Sibel on suorittamassa catering -alan perustutkintoa ja haaveilee omasta ravintolasta. Meryem opiskelee parturi-kampaajaksi. Kuva: Susanna Mattila

Kolme muuta osuutta omistavat kolmas veli Haci Cekic, veljenpoika Isa Cekic sekä Turkissa asuva siskon mies, Ali Oztürk. Mehmet on jättänyt työt toisille terveydellisistä syistä. Mutta niin vain kävi, että hänet hälytettiin avajaispäivänä ravintolaan apuihin. Ei sillä, etteivätkö ravintoloitsijat olisi pärjänneet.

Vain siksi, että herra Dalamania, Mehmetiä kaivattiin niin kovasti. Ja monet onnittelut tämä entinen yrittäjä saikin ottaa vastaan.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.