Maanantai 27.09.2021
Nimipäivät: Vesa
Lammi
Selkeää
1°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

“Bryggeri Helsingin siirtyminen Hartwallille on paras mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa”

Pekka Kääriäinen pitää Bryggeri Helsingin myyntiä Hartwallille parhaana ratkaisuna. Kuva: Heikki Kähkönen

Hartwall ja Rakuuna Olut Oy ovat solmineet sopimuksen Bryggeri Helsingin liiketoiminnan ostamisesta.

Bryggeri Helsingin myötä Hartwall pystyy tarjoamaan yhä paremman valikoiman paikallisia craft-oluita.

Bryggeri Helsingin liiketoiminnan osto jatkaa Hartwallin omistautumista paikallisiin erikoisoluisiin, sillä Hartwallilla on jo entuudestaan Lahdessa erikoisolutpanimo Mattsson, joka aloitti toimintansa vuonna 2017 vastaamaan yhä kasvavaan erikoisoluiden suosioon.

Samana vuonna teki paluun myös Lahden Erikois -olut ja viime syksynä Hartwall herätti henkiin palan oululaista oluthistoriaa tuomalla takaisin markkinoille legendaarisen Toppilan oluen.

– Nyt pääsemme aloittamaan paikallisoluiden panemisen myös pääkaupungissa. Helsinki on yksi Suomen nopeimmin kasvavista alueista, ja erikoisoluiden trendi näkyy siellä voimakkaana, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Oluen kulutus Suomessa on jo useita vuosia ollut siirtymässä määrästä laatuun.

Uusia olutmakuja kokeillaan innokkaasti ja eri tilanteisiin etsitään juuri siihen hetkeen sopivaa olutta. Pintahiivaoluiden osuus kokonaismarkkinoista on yli tuplaantunut viidessä vuodessa.

– Suomalaiset arvostavat yhä enemmän kotimaisia ja paikallisia tuotteita, mikä näkyy myös paikallisten käsityönä tehtyjen oluiden suosion kasvuna. Haluamme tukea tätä kehitystä ja viedä Suomen erikoisolutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen, Järvinen sanoo.

Suunnitelmissa on, että Helsingin keskustan sydämessä Torikortteleissa sijaitseva panimoravintola Bryggeri jatkaa itsenäisesti toimivana yrittäjävetoisena ravintolana.

Hartwall vastaa Bryggerin panimotoiminnasta ja päävastuun Bryggerin oluenpanosta kantaa jatkossakin Bryggerin nykyinen tuotantopäällikkö Roope Lehtoranta.

Tavoitteena on kehittää Bryggeristä entistä elämyksellisempi paikallinen olohuone, jossa luodaan rohkeita uusia oluita.

– Bryggeri Helsingin siirtyminen Hartwallille on paras mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa sekä osakkeenomistajillemme että asiakkaillemme. Hartwall mahdollistaa Bryggerin kehittämisen aivan uudella tavalla myös tulevaisuudessa, kertoo Bryggeri Helsingin perustaja ja Rakuuna Olut Oy:n suurin omistaja, lammilaisen Pekka Kääriäinen.

Hartwallilla on Helsingin Torikortteleihin erityinen side, sillä Pohjoismaiden ja Hartwallin ensimmäinen kivennäisvesitehdas perustettiin samaan kortteliin Sederholmin taloon 185 vuotta sitten vuonna 1836.

– On kunnia päästä kehittämään Torikortteleita kaupunkilaisten kohtaamispaikkana jälleen vuonna 2021 ja tuomaan uusia oluita laseihin, iloitsee Hartwallin Järvinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.