Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Autotalo T.Nummisen liiketoiminta Autolle.comille

Tuuloksessa toiminut Autotalo T. Numminen lopettaa toimintansa kuun vaihteessa. Timo ja Jelena Numminen ovat myyneet yrityksensä liiketoiminnan Autolle.comin yrittäjälle Niklas Nukarille. Autolle.comilla on ollut toimipiste Hämeenlinnassa, jonka toimintoja siirretään parhaillaan Tuulokseen. Korjaamotoiminta jatkuu AD-autohuoltona samalla henkilökunnalla.

– Meitä on neljä osakasta korjaamotoiminnassa ja suunnitelmia toiminnan kehittämiseksi on runsaasti, kertoo yksi osakkaista, Arne Nystedt.

Arne Nystedt on osakkaana AD-autohuollossa, mutta toimii myös automyyjänä  ja monessa muussa hommassa Autolle.comin Tuuloksen toimipisteessä. Kuva: Susanna Mattila

Arne Nystedt on osakkaana AD-autohuollossa, mutta toimii myös automyyjänä ja monessa muussa hommassa Autolle.comin Tuuloksen toimipisteessä. Kuva: Susanna Mattila

Autolle.comilla on toimipisteet myös Oulussa, Ylivieskassa ja Espoossa. Yrityksen toiminta on ollut kovassa kasvuvauhdissa. Niklas Nukari palkittiin tänä keväänä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

– Hämeenlinnassa Autolle.comin kautta kulkee tässä kuussa 300 autoa. Kasvuvauhti on ollut sellaista 10–20 prosentin luokkaa joka kuukausi, Nystedt kertoo.

Autolle.comin toiminta perustuu verkkomyyntiin ja autojen kotiinkuljetuspalveluun. Yrityksellä on Auto rahaksi -palvelu, johon auton voi ilmoittaa myyntiin. Tämän jälkeen auto tarkastetaan ja valokuvataan A-katsastuskonttorilla. Auto jää omistajansa käyttöön, kunnes se on myyty.

– Tämän jälkeen auto tuodaan uuteen tarkastukseen A-katsastusasemalle, katsotaan että se on samassa kunnossa kuin edellisessä tarkastuksessa. Sen jälkeen omistaja saa rahat käteensä ja auto siirtyy uudelle omistajalle. Me myymme hirveästi autoja, joita emme omista, selvittää Nystedt.

Autolle.com kaavailee muun muassa bensiinin myynnin ja A-katsastuksen tuomista Tuulokseen. Nystedt toteaa kuitenkin, että suunnitelmissa edetään askel kerrallaan. Avajaisia on tarkoitus viettää kesän alkaessa, juhannukseen mennessä.

– Emme halua kiirehtiä, toteutetaan nyt muutto kaikessa rauhassa, Nystedt toteaa.

Jelena ja Timo Numminen jatkavat yrittäjinä, mutta uudet yrityskuviot on laitettu alulle Espanjassa. Tarkoitus on jatkaa automyynnin parissa, mutta pienimuotoisemmin kuin Tuuloksessa. Timo Nummisella on takanaan pitkä ura yrittäjänä ja Autotalon myötä toiminta kasvoi varsin suureen mittakaavaan.

– Tarkoitus on viettää hieman yksinkertaisempaa elämää, hidastaa hieman tahtia, Jelena Numminen kertoo.

– Olemme iloisia ja huojentuneita, että liiketoimintakauppa ratkesi näin. Työntekijät saavat jatkaa entisissä töissään ja automyynti jatkuu näissä tiloissa, hän jatkaa.

Metsäpellon puodin ja kirpputorin loppuunmyynti jatkuu huhtikuun loppuun saakka. Autolle.comin automyyjät palvelevat Tuuloksessa jo perjantaista 21.4. alkaen.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.