Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Aineettomat lahjat on nouseva trendi

Moni lahjoittaa joulukortteihin varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Kehitysmaan naisille on lahjoitettu vuohia ja kanoja, ja ystävä täällä kotimaassa on saanut vain ilmoituksen lahjoituksesta. Yksi nousevista trendeistä ovatkin aineettomat lahjat. Myös kotimaisten ja paikallisten yrittäjien tuotteiden suosiminen on huomattu tärkeäksi asiaksi.

Tämän ovat huomanneet myös yrittäjäpariskunta Isa Karlsson ja Jouko Mikkola. Hekin jakoivat innokkaasti sosiaalisessa mediassa viestiä paikallisten yrittäjien suosimisen tärkeydestä.

Isa Karlsson ja Jouko Mikkola valitsivat Kurssikioskiin yrityksiä, joita on helppo suositella. Mukana on muun muassa Hauhon Iloranta. Kuva: Juha Reinikainen

Isa Karlsson ja Jouko Mikkola valitsivat Kurssikioskiin yrityksiä, joita on helppo suositella. Mukana on muun muassa Hauhon Iloranta. Kuva: Juha Reinikainen

– Sitten heräsi epäilys, että me yrittäjät, jotka emme toimi kivijalassa, kauppakeskuksissa tai emme joulumyyntiä varten ehdi tai kannata rakentaa verkkokauppaa, oletamme, että asiakas meidät jostain etsii ja tulee hakemaan lahjakortin mieluiten virka-aikana ja tasarahalla, kirjoittaa Isa Karlsson Facebookissa.

Syntyi Kurssikioski, joka avautui Kauppapaikka Tavastilassa joulukuun alussa ja on avoinna aina loppiaiseen saakka. Kurssikioskista voi ostaa lahjakortteja Tanssikerho Pivotin tanssikursseille, Joogakoulu Kajoon, Hämeenlinnan uuden kesäteatterin ensi kesän näytökseen Suklaasydän tai viikonlopuksi Ilorantaan Hauholle. Kaupan ovat myös lahjakortit Alli Tupalan hierontaan, Isa Karlssonin imagokoulutukseen ja Jouko Mikkolan golfkurssille.

– Pyysimme mukaan yrittäjiä, joita meidän on helppo suositella, kertoo Jouko Mikkola.

– Monesta saattaa tuntua, että Iloranta on liiankin lähellä, mutta me olemme viettäneet siellä joka vuosi aikaa. Tiedämme, että siellä kaikki toimii, joten siitä on helppo kertoa ihmisille, hän jatkaa.

Ilorannan toimitusjohtaja Samu Lescelius pitää uudenlaista myyntikanavaa hyvänä asiana.

– Ensimmäisestä kerrasta otetaan oppia ja kokemuksia. Aineettomat lahjat ovat nouseva trendi, joten on hyvä että on tällainenkin myyntikanava, hän sanoo.

Kurssikioski on avoinna Kauppapaikka Tavastilassa välillä 9.12.2016-7.1.2017. Arkisin klo 11-19. lauantaisin klo 10-15 ja sunnuntaisin klo 12-15. 

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.