Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Vuoden ympäristöviranhaltija julkistettiin Lammilla

Ympäristönsuojeluviranhaltijat ry. kokoontuu vuosittain Hämeenlinnan Lammille kaksipäiväisille koulutuspäiville, joilla on valittu vuoden ympäristötyöntekijä. Tänä vuonna nimeä täsmennettiin ympäristöviranhaltijaksi.  Ympäristönsuojeluviranhaltijat ry:n valitsema vuoden 2017 ympäristöviranhaltija on Elina Mäenpää Riihimäeltä.

Vuoden ympäristöviranomainen on Elina Mäenpää Riihimäeltä. Tunnustus julkistetaan vuosittain Lammin Päivillä, joka on ympäristöviranomaisten koulutuspäivät vuosittainen koulutustapahtuma Lammin biologisella asemalla. Kuva: Heli Jutila

Vuoden ympäristöviranomainen on Elina Mäenpää Riihimäeltä. Tunnustus julkistetaan vuosittain Lammin Päivillä, joka on ympäristöviranomaisten koulutuspäivät vuosittainen koulutustapahtuma Lammin biologisella asemalla. Kuva: Heli Jutila

Perusteluissa todetaan, että Elina Mäenpää on ympäristönsuojelun puolestapuhuja, joka ottaa laajasti huomioon ympäristönsuojelun eri osa-alueet ja laittaa koko persoonansa peliin. Elina on toiminut Riihimäen kaupungin palveluksessa vuodesta 1988 alkaen, ensin ympäristönsuojelusuunnittelijana, sitten ympäristönsuojelupäällikkönä ja nykyisin ympäristöjohtajana.

Riihimäellä on julkaistu ympäristöraportti vuosittain jo 17 vuoden ajan. Ympäristöjärjestelmätyötä on tehty vuodesta 1999, jolloin ensimmäinen ympäristöpolitiikka hyväksyttiin. Elina on ollut perustamassa Riihimäen kaupungin kierrätyskeskusta, joka on juhlinut jo yli 25-vuotista taivaltaan. Hän on ollut alusta asti mukana tekemässä 21-vuotta ilmestynyttä Ekokaari-lehteä, joka on Riihimäen, Hausjärven ja Lopen alueella ilmestyvä joka kotiin jaettava ympäristöaiheinen lehti.

Esimiehenä Elinan parhaita puolia on ehdottomasti empaattisuus. Hänen työhuoneensa ovi on aina avoinna työntekijöiden isoille ja pienille ongelmille. Ympäristönsuojeluyksikkö on saanut Vuoden hyvä työyksikkö -palkinnon ja toimintaa kehitetään jatkuvasti, esim. kaikki halukkaat ovat saaneet sähköpöydät. Elina tekee työtä koko persoonallaan. Hän tukee ja kannustaa työntekijöitä kehittämään ja kouluttamaan itseään jatkuvasti. Elina on osallistunut ahkerasti vuosittain ympäristöviranhaltijoiden järjestämille Lammin Päiville. Elina Mäenpää on ollut voimakkaasti myötävaikuttamassa siihen, että Riihimäen kaupunki on pienestä koostaan huolimatta monilla tavoin edelläkävijä pitkäjänteisessä ympäristönsuojelutyössä.

Ympäristönsuojeluviranhaltijat ry:n Lammin Päivät -koulutuspäivä on parhaillaan käynnissä 4.–5.2017 Lammin biologisella asemalla. Ympäristöviranhaltijat ry:n puheenjohtaja on Hämeenlinnan kaupungin ympäristöasiantuntija Heli Jutila Hauholta.

 

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.