Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Vanajavesisäätiöltä avustuksia myös Tuulokseen

Lauri Arvola iloitsee, että uusiakin hakijoita ilmaantui. Kuva: Vanajavesikeskus.

Vanajavesisäätiön hallitus on jakanut yhteensä 20.000 euroa avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle.

Avustuksia myönnettiin yhteensä 26 eri taholle eri puolilla Vanajaveden aluetta, joukossa myös Tuuloksen Pannujärven ja Teuronjärven suojeluyhdistykset.

Avustuksia myönnettiin järvien suojeluyhdistyksille, osakaskunnille sekä muille yhdistyksille tai yksityishenkilöille, jotka toimivat lähiympäristönsä tilaa parantavasti.

Yhteensä Vanajavesisäätiöltä haettiin hankerahoitusta noin 60.000 euron arvosta. Esitettyjen hankkeiden kokonaiskustannukset olivat lähes 130.000 euroa.

Vanajavesisäätiö jakoi avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelulle nyt yhdeksättä kertaa.

– Laskimme, kuinka monta eri hakijaa on hakenut Vanajavesisäätiön avustuksia näiden yhdeksän vuoden aikana. Tulos: 94 eri hakijaa. Suuri hakijoiden määrä kertoo siitä, että Vanajaveden alueella on paljon aktiivisia ja aikaansaavia vesienhoitotöiden tekijöitä. Yhä useampi toimija on alkanut hoitaa lähivesiään. Joukko myös kasvaa kaiken aikaa. Tänäkin vuonna hakijoiden joukossa oli neljä uutta hakijaa, iloitsee Vanajavesisäätiön hallituksen puheenjohtaja emeritusprofessori Lauri Arvola.

– Suuri hakijamäärä kertoo myös siitä, että Vanajavesisäätiö tunnetaan hyvin toimijoiden keskuudessa ja sen avustuksia tarvitaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.