Lauantai 12.06.2021
Nimipäivät: Esko
Lammi
Pilvistä
16°C
Tuuli: 1 m/s E
 

UUTISKOMMENTTI: Ei valittu Tuimalaa, mutta Tamperekin on liitosten muodostama kaupunki

Ydin-Häme oli saada ainakin henkisen jättipotin, kun Aija Tuimala kisasi Hämeenlinnan kaupunginjohtajuudesta aivan kalkkiviivoille saakka. Runsaan 1.600 asukkaan Tuuloksen kuntaa aiemmin johtanut Tuimala kunnostautui Hämeenlinnan seudun kuntaliitosselvittäjänä ja olisi tämän kokemuksen ansiosta – tai siitä huolimatta – ollut tervetullut kaupunginjohtaja Ydin-Hämeessä.

Vahva ja monipuolinen hallinnon kokemus korostui valinnassa, kun kaupungin johtoon äänestettiin tamperelainen Olli-Poika Parviainen. Niin kansanedustajana, kaupunginvaltuutettuna, Tampereen apulaispormestarina kuin ministerin valtiosihteerinäkin työskennellyt Parviainen näyttäytyy kenties “kasvukäytäväosaajana” ja kaupunkilaisena johtajana.

Kannattaa silti muistaa, että Tamperekin on lukuisten kuntaliitosten tulos eikä vain huvittelusuuntautunut isojen jääkiekkolasten temmellyskenttä. Uros-areenoiden ja ratikkahehkutuksen lisäksi Tampereella on laajat maaseutumaiset asuinalueet niin kaupungin kupeessa kuin kauempanakin. Onhan kaupunkiin liitetty jo yli puoli vuosisataa sitten Aitolahden ja Teiskon kaltaisia maaseutualueita. En jaksa uskoa, etteikö Parviainen tietäisi maidon tulevan lehmän utareista eikä rautatieaseman itsepalvelumyymälän jääkaapista.

Näkökulmasta riippuen Hämeen suurin kylä oli taas joko kyllin viisas luottaakseen ulkopuoliseen osaamiseen tai liian heikko luottaakseen omiensa keskeltä nousseeseen osaamiseen. Edellinen kaupunginjohtaja, nyt eläköityvä Timo Kenakkalahan hankittiin johtamaan kaupunkiamme Oulusta.

Juha Reinikainen

Kirjoittaja on myös Tampereen historiaa tunteva päätoimittaja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.