Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Tärkeä päänahka B-pojille

Sunnuntaina pelattiin PBSM-sarjan 10.ottelu kovaksi tiedettyä vastusta vastaan Hämeenkoskella. Ottelu oli kaikinpuolin tasainen.

Ensimmäinen erä oli hienoisesti kotijoukkueen hallintaa. Toiseen erään lähdettiin parin maalin etuasemasta, mutta Classic ei sitä murehtinut vaan tuli erään kovaa. Ottelun luonne oli fyysisin tähän asti pelatuista. Kulmaväännöistä  lankesi molemmille joukkueille useampikin pariminuuttinen.

Onni Rankin pirteä peli tuotti ottelun 2-1 maalin Arran Aakkulan syötöstä. Kuva: LASB

Onni Rankin pirteä peli tuotti ottelun 2-1 maalin Arran Aakkulan syötöstä. Kuva: LASB

Kolmannessa erässä vastustaja teki muutaman maalin tasavajailla ilman maalivahtia,mutta lopputulos oli kotijoukkueelle mieluinen. Voitto Classicista maistuu aina! Lopulliset lukemat LASB:lle 10-6.

Sarjataulukossa kivuttiin pari sijaa ja kärkytään kuudensina OLS:n ja Welhojen kannoilla 10:llä pisteellä. Molempia joukkueita vastaan saadaan pelata vielä ennen joulutaukoa.

Valmentaja Petri Mannisen mukaan ottelusta tuli juuri niin vauhdikas ja kuuma kuin odoteltiinkin. Jäähyminuutteja tuli puolin ja toisin toistakymmentä minuuttia, joten aika paljon elettiin tänään erilaisia erikoistilanteita.

– Täytyy katsoa peli ensin videolta uudestaan, että uskaltaa mitään kokonaiskuvaa rakennella, sen verran sekavaa puuhaa kaukalossa riitti. Yleisölle tosin varmasti riitti viihdettä.  Erikoistilannemaaleja taisi olla peräti kymmenen 16,sta maalista. Tasakentällisin olisimme luonnollisesti halunneet nähdä peliä enemmän, mutta se aika mitä tasaviisikoin pelattiin, oltiin mielestäni ihan hyvin pelillä. Ja täytyyhän olla tyytyväinen niin av kuin yv pelaamiseen, sillä jos pelin luonne vaatii erikoistilannetekemistä, niin sekin täytyy toimia, jotta voi voittaa.

– Ihan hyvin vedettiin, vaikka varmasti molempien joukkueiden toiveena oli selkeämpi viheltäminen. Bonuksena nostan vielä esiin poikien pystyvyyden vastata fyysiseen peliin. Tässä sarjassa aika ja tila on vähissä ja painin kautta välillä raastetaan menemään ja ei me selvästi siinä mielellään kakkoseksi jäädä. Viisikkotasolla ykkönen jatkoi oikeastaan siitä, mihin viimeksi jäi, hän jatkaa.

Mannisen mukaan peli kulkee pojilla hyvin. Kakkoselta ja kolmoselta myös ihan kelpo suorittamista tänään ja erityisesti hän kiittää pakkien fyysisyyttä 1 vs 1 tilanteissa sekä Onnin hienoa vastapallo-maalia.

– Vielä hiukkasen kun saadaan kerättyä viisikkorutiinia enemmän, niin päästään kehityksen alla olevissa teemoissa varmasti eteenpäin. Pääasia on, että tekeminen kantaa kuitenkin voittoihin. Meni oma aikansa alkukaudesta, että saatiin tietyt perusasiat sille tasolle, että peliä ollaan päästy kehittämään eteenpäin. Toki perusteiden parissa ahkeroidaan koko ajan, mutta kiva on valmennuksenkin päästä operoimaan jo uusien vivahteiden kanssa. Kertoo siitä, että nousevalla käyrällä kuljetaan. Nyt palastellaan alkuviikosta videolla tekemistä ja treenien kautta sitten eteenpäin. Lauantaina mennään taas, kun Tiikerit saapuvat Hakkalaan kynsimään. Silloin täytyy taas olla valmiina.

Seuraava kotiottelu on siis jo huomenna lauantaina 10.12. klo 17 Lammilla. Vastaan asettuu tuolloin Tiikerit.

Maarit Suutari
LASB

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.