Keskiviikko 22.03.2023
Nimipäivät: Vihtori
Lammi
Sadekuuroja
4°C
Tuuli: 5 m/s SSW
 

Suomenmestaruus LASBin B-pojille

LASBin B-pojat toivat suomenmestaruuden Hämeeseen. Joukkueen vaikea alku ja pitkä tappioputki alkoi kääntyä jo joulun molemmin puolin valoisammaksi. Puolivälieriin B-pojat purjehtivat kahdella voitolla. Välierissä LASB peittosi ennakkosuosikki Classicin kahdesti.

LASBin B-poikien joukkue taisteli itselleen suomenmestaruuden ensimmäisenä B-junnujoukkueena Hämeessä. Kuva: LASB

LASBin B-poikien joukkue taisteli itselleen suomenmestaruuden ensimmäisenä B-junnujoukkueena Hämeessä. Kuva: LASB

Finaalipaikka Oilersin kanssa oli joukkueelle jo hieno voitto, joka kirkastui vielä parhaaksi mahdolliseksi loistoksi jo toisessa ottelussa, ensimmäisenä pääsiäispäivänä. B-poikien SM-mitali on sarjassaan ensimmäinen. Toista finaalipeliä seurasi täpötäysi Salpahalli, joka oli ratketa liitoksistaan kun joukkue alkoi vaisun alun jälkeen tehdä nousua.

– Oilers venytti maalieroaan jo 1–5:een saakka, kunnes kolmannen erän alkuun Eetu Hyvönen laukoi Jupen upeasta syötöstä nätin maalin. Johtuiko hämäläisyydestä, vai mistä, mutta kotiyleisökin heräsi kannustamaan pikkuhiljaa äänekkäämmin. Alkoi hermoja raastava taistelu kelloa vastaan. LASB oli niskan päällä ja oli myös päättänyt katkaista ottelusarjan kotonaan. Alun kankeus oli tipotiessään ja vastustajan hyvänolontunne oli nujerrettu, kirjoittaa Maarit Suutari LASBin nettisivuilla.

Käänne tapahtui kolmannessa erässä. Oilersin kuudennen maalin jälkeen Justus Kainulainen teki LASBille kolmannen maalin ja Elmo Lavonen laukoi heti perään neljännen. Erää oli jäljellä vain 16 minuuttia ja ja LASB oli vielä kahden maalin päässä suomenmestaruudesta.

Tilanteessa 4–6 Oilers ottaa aikalisän ja laukoo kaksi maalia nopeasti entisten jatkoksi. LASBin valmennus päättää herätellä joukkuetta tiivistämällä ketjuja ja vaihtamalla maalivahdin. Wili Hämäläinen pelasi hienosti joukkuetta kannatellen, mutta nyt on aika päästää Verneri Weckman vauhtiin. Weckman ottaa paikkansa jännittyneenä, mutta taistelutahtoa uhkuen.

Eetu Hyvönen kaventaa 5–8, sitten Arttu Tolonen laukoo lukemat 6–8. Justus Kainulainen kaventaa ajassa 56:35 lukemat 7–8 ja vain 9 sekuntia myöhemmin peli on tasan, 8–8. Viimeiset kolme minuuttia peli on hermoja raastavaa taistelua, mutta maalia ei synny.

Jatkoaikaa ehditään pelata kuitenkin vain 8 sekuntia, kun Konsta Rehuttu laukoo voittomaalin ja suomenmestaruus on LASBin.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.