Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Lammin Ikkunat ja Ovet -ralli avaa Historic Rally Trophyn

Lammilla ajetaan 20.1.2018 Lammin Ikkunat ja Ovet -ralli, kilpailu toimii talven avausosakilpailuna Historic Rally Trophya ajaville kuljettajille. Mukana on tukeva kattaus muitakin sarjoja, HRCF Nuottisarja, VW Aircooled, sekä BMW Xtreme Rally. Ennen varsinaisia ralliautoja reitillä ovat Historic Tasanopeus Ralli Sarjan kuljettajat, jotka starttaavat tuntia ennen ralliluokkia. Lisäluokkina mukaan muunmuassa Trophy ja V1600, sekä 2WD ja 4WD.

Kuva Lammilta vuodelta 1996, 0-autoa kuljetti Esa Peltonen, vuoden 2016 Historicin Euroopanmestari kategoriassa 3. Kuva:  Sportkuvat, Eero Auvinen

Kuva Lammilta vuodelta 1996, 0-autoa kuljetti Esa Peltonen, vuoden 2016 Historicin Euroopanmestari kategoriassa 3. Kuva: Sportkuvat, Eero Auvinen

Kokemuksesta riippuen voi ilmoittautua nuotista tai ilman. NEAFP-status mahdollistaa myös ulkomaalaisten kilpailijoiden osallistumisen.
Nuotituspäivä on 19.1.2018 valoisaan aikaan, siis klo 9–16 välisenä aikana. Tutustumiskertojen määrää ei tuona ajanjaksona rajata.

Kilpailukeskuksena toimii Konnarin koulu, Mommilantie 21, 16900 Lammi. Kilpailun lähtö tapahtuu Lammin keskustasta Lammin S-marketin piha-alueelta ralliluokkien osalta klo 11:01 alkaen.

Kilpailun kokonaisreitti on 162.5 kilometriä, josta erikoiskokeita (5kpl) on reilu 67 kilometriä. Viimeinen ek on hulppean mittainen, ei mikään rykäisy, mittaa n.23.5 kilometriä.

Kilpailussa on huoltovapaa tauko kolmen ek:n jälkeen kilpailukeskuksessa, alkaen noin klo 13:30. Tauon pituus 60minuuttia, kuitenkin niin että aikataulua voidaan tarvittaessa kuroa kiinni, tauon minimiaika 20 minuuttia. Maaliin ensimmäisiä ralliluokan autoja odotetaan saapuvaksi klo 16:13.

Tiestö sisältää niin valtionteitä kuin yksityisteitäkin, kyydikkäitä sekä teknisesti haastavia osuuksia sopivassa suhteessa. Tiettävästi vain yksi erikoiskoe on aiemmin ajettu talviolosuhteissa samaan suuntaan. Hyviä hämäläisiä ralliteitä on luvassa.

Lammilla on vuosien mittaan kilpailtu niin SM-ralleja, Jun/Naisten SM:ä, F-sarjaa, kuin myös lukuisa joukko muita kansallisia kilpailuja. Edellisen kerran talvella ajettiin vuonna 2006 ja sitä edellisen kerran 1996.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.