Perjantai 02.12.2022
Nimipäivät: Anelma, Unelma
Lammi
Melkein pilvistä
-4°C
Tuuli: 5 m/s ENE
 

Lammi-Rallissa useiden eri sarjojen luokat

Lammilla ajetaan 22.02.2020 jälleen rallia, virallinen nimi rallilla on Lammi-Ralli 2020. Yhteistyökumppaneina kilpailulla ovat Lammin Ikkunat Oy sekä Lammin Betoni Oy. Kilpailu on Historic Rally Trophy-sarjan avauskilpailu, vaikka alunperin Lammilla piti ajaa sarjan kolmas osakilpailu. Sääolosuhteiden vuoksi kaksi ensimmäistä osakilpailua jouduttiin perumaan.

Rallia lumisessa maisemassa.

Heikki Westerlund-Hanna Valonen -kaksikko nautiskeli talvisista olosuhteista Lammilla vuonna 2018. Kuva: Marko Kyöstilä

Kilpailukeskus sijaitsee Konnarin koululla ja ensimmäinen kilpailijapari starttaa Lammin S-market Pellavan pysäköintialueelta klo 10:01. Ensimmäisenä matkaan lähtevät Historic Tasanopeussarjan kilpailijat, joiden jälkeen uutena mukaan tulleet Näytösajoluokka, sekä Ykkösryhmän autoille luotu oma luokka. (Ykkösryhmällä tarkoitetaan vakioautoja.) Näiden luokkien jälkeen edetään neljässä ikäkategoriassa, Historic -69, -75, -81 ja -90. Vuosiluku tarkoittaa uusinta vuosimallia jolla kategoriassa voi kilpailla. Kategoriat on vielä jaettu alaluokkiin moottorin kuutiotilavuuden mukaan. Historic autoille on myös tehty viisi luokkaa nuotittavia kuljettajapareja varten.

Historic-autojen ohessa nähtävää tarjoavat myös VW Aircooled Sarja, jossa kilpaillaan ilmajäähdytteisillä Volkkareilla, sekä BMW Rallisarja joka kovista sekuntikamppailuista myös muistetaan. Lisäksi kilpailussa ovat mukana Nuoret (alle 18v), sekä lisäluokkia Yleiselle ja Junioreille, niin kaksivetoisille kuin nelivetoisille, nuotista tai ilman.

Kilpailun taukoa vietetään Konnarin koululla noin 12:20 alkaen ja maaliin koululle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan hieman klo 16 jälkeen. Kokonaismittaa reitillä on noin 215 kilometriä, sisältäen 6 erikoiskoetta joiden mitta on 68 km. Mukaan on löydetty myös hieman harvemmin käytettyjä osuuksia, tiettävästi jopa täysin kilpailematontakin.

Rallipaketit tulevat myyntiin kilpailupäivän aamuna klo 8 seuraavissa paikoissa, SEO Lammi, Neste Tuulonen, Neste Idänpää, Koskikartano sekä kilpailukeskus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.