Perjantai 21.02.2020
Nimipäivät: Keijo
Lammi
Pilvistä
2°C
Tuuli: 6 m/s E
 

Lahti Historic Rally yhdistää maakuntia

Edustava kilpailukeskus, Lahti-halli, sekä kilpailun lähtö- ja maalipaikka, Lahden satama, tarjoavat upeat puitteet Lahti Historic Rallylle. Tapahtuma järjestetään 10.–11. elokuuta nyt jo 17. kerran. FIA European Historic Sporting Rally Championship -osakilpailu tuo Suomeen tänäkin vuonna osanottajia useista Euroopan maista, näyttävää ajokalustoa tietenkään unohtamatta. EM-osakilpailu statuksellaan sarjan viidentenä osakilpailuna ajettava sarjan ainoa sorakilpailu on kotimaassamme Neste Rallyn jälkeen korkea-arvoisin ralli.

Tänä vuonna erikoispiirteenä voitaneen mainita, että ralli kirjaimellisesti yhdistää maakuntia. Reitti suuntautuu vahvasti Lahdesta länteen, Päijät-Hämeestä Kanta-Hämeeseen, Lammin ympäristöön. Molempina kilpailupäivinä päivähuollot suoritetaan Lammilla, Lammin Betonin piha-alueella.

Lammin UA:n Esa Peltosella on kartturinaan Ville Häyrynen, AUK J-äijät ja alla Toyota Starlet 1300 (KP61).

Lammin UA:n Esa Peltosella oli kartturinaan Ville Häyrynen, AUK J-äijät ja alla Toyota Starlet 1300 (KP61) vuoden 2017 Lahti Historic Rallyssa. Tänä vuonna ajetaan Lammi-ralli jälleen elokuussa.

Kilpailun kokonaisreitti on 630 kilometriä, sisältäen 12 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 161 kilometriä. Kilpailun säännöt on juuri julkaistu ja järjestäjät odottavat innokkaasti ensimmäisiä ilmoittautumisia. Kilpailun järjestää Lahti Historic Rally ry, johon kuuluvat Lammin UA, Lahden Ua, Päijät-Hämeen UA, Poppoo Team, Heinolan UA sekä Kouvolan Seudun Autourheilijat.

Kahden ajetun osakilpailun jälkeen suomalaisittain suurimpia onnenhetkiä on tarjoillut kilpailijapari Harri Toivonen – Cedric Wrede, jotka ovat kategoria 4:n pistejohtajia. Harri Toivosen tavoitteena on Euroopanmestaruus, isä Pauli Toivonen voitti mestaruuden vuonna 1968.

Mukana myös kansallinen Lammi-ralli. EM historic-rallisarjan osakilpailun, Lahti Historic Rallyn yhteydessä ajetaan kansallinen rallikilpailu tänäkin vuonna, kuitenkin täysin uudistetulla konseptilla.

Lammin Betoni -konserni lähti mukaan kansallisen rallin vauhtiin, niinpä kilpailu ajetaankin Lammi-ralli nimellä juuri tästä syystä. Konserniin kuuluvat Lammin Betoni, Lammi-Kivitalot, Lammi-Perustus, joiden monipuolinen osaaminen ja jämeryys strategisina kulmakivinään ovat taanneet rakennusalalla konsernille suunnannäyttäjän aseman.

Kilpailun luokkajako on suunniteltu siten, että kilpaileminen on mahdollista joko yksi- tai kaksipäiväisesti. Tällä konseptilla pyritään tarjoamaan kattavat mahdollisuudet kotimaisille historic- kuin muillekin rallikuljettajille osallistua kilpailuun. Kilpailuaikataulu mahdollistaa niille kansallisen rallin historic-kilpailijoille, jotka haluavat osallistua kilpailuun vain yksipäiväisesti, osallistumisen myös ilman yöpymistä kilpailupaikkakunnalla.

Brittikaksikon Austin Cooper S perässä ajaa Pekka Anttalainen ja Antti Hietaniemi Skoda Feliciallaan (TUA), joka myös käänsi ralliyleisön päät.

Elokuun rallissa Lammin Betonin piha-alue toimii sekä perjantaina että lauantaina rallin päivähuoltopaikkana. Kuvassa vuoden 2017 Historic Rallyn osanottajia odottamassa lähtövuoroaan Lammin Betonin piha-alueella.

Vuosien varrella on käyty paljon keskustelua myös siitä, miten mahdollisesti lukuisia talleissa olevia historic-autoja, joilla ei ole viime aikoina kilpailtu, saataisiin mukaan kilpailuihin? Kilpailun järjestäjä, Lahti Historic Rally ry, tarjoaa kannustimeksi alennetun ilmoittautumismaksun kaksipäiväiseen kilpailuun niille historic-autoille, joilla on viimeksi kilpailu vuonna 2014 tai aiemmin. Tällä ratkaisulla uskotaan saatavan autoja talleista mukaan kilpailuun.

Kansallisella kilpailulla on myös NEAFP-status (National event with authorised foreign participation), joka mahdollistaa myöskin ulkomaisten kilpailijoiden osallistumisen. Kilpailuun tulee luokkia laajalti Historic-autoista uusimpiin R5-autoihin, sekä nuotittamattomia että nuotitettavia luokkia. Vaihtoehtoja siis kuljettajille tarjotaan runsaasti, tietenkin myös katsojat saavat näin laajasti nähtävää.

Kansallisen Lammi-rallin säännöt julkaistaan 15.6.2018.

Lahti Historic Rally, sekä Lammi-ralli ovat mukana K-Kauppa Mallaksen piha-alueella kesätapahtumassa 26.5.2018. Mukana on niin Historic-ralliautoja, F-ryhmän kalustoa, kuin myös uusinta tekniikkaa edustavaa R5-kalustoa. Rallien osastolla voi kaluston ihailun lisäksi kysellä ralliin ja lajiin liittyviä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.