Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Kannustuksesta huolimatta tappio tuli

LASB tippui miehekkään taistelun jälkeen ulos Suomen cupista, kun se kärsi 6–3 (2–1,2–1,2–1) välierätappion EräViikingeille Helsingissä, raportoi Mika Virtanen. Kentän hahmo oli Virtasen mukaan kotijoukkueen Roni Laasonen 1+3 tehoilla.

Ottelun alku oli hyvin samantapainen kuin Classic-ottelun alku edellisenä perjantaina. LASB loi hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut palloa millään ohi loistavasti torjuneen Santtu Strandbergin. Kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon, kun ensin Laasonen osui ylivoimalla ja Tommi Rosendahl ajassa 15.06. LASB kampesi mukaan peliin ajassa 16.36, kun Heikki Hätönen ohjasi pallon EräViikinki-maaliin Marko Juseliuksen istuessa kahden minuutin rangaistusta.

Toinen erä oli LASBilta ottelun heikoin ja hetken näytti jo siltä, että EräViikingit karkaa. Miko Kailiala kanttasi pallon maaliin ylivoimalla, kun ottelua oli pelattu reilu puoli tuntia. Tommi Aron kaukolaukaus yllätti Pasi Järvisen ajassa 33.40 ja siirsi kotijoukkueen jo 4–1 johtoon. LASB kuittasi Aron maalin kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa, kun Hätönen namutteli poikkarin Matti Korhosen lapaan, eikä Sysmän hurja erehtynyt.

LASB lähti kolmanteen erään kahden maalin takamatkalta, mutta erän kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi sen harmiksi kotijoukkue EräViikingit. Rasmus Kainulainen kavensi tilanteeksi 6–3 ajassa 55.34, mutta maalipuita lähemmäksi LASB ei lopussa enää päässyt, vaikka yritti kavennusta yli kolme minuuttia kuudella viittä vastaan.

– Mentiin eteenpäin edellisestä ottelusta ja täydellisellä onnistumisella olisi ollut hyvä mahdollisuus haastaa vastustaja loppuun asti. Tänään meistä ei ollut siihen, mutta kyllä me eteenpäin ollaan menty. Vuosi sitten saatiin selkäsauna Lahdessa vaikka pelattiin pelkästään Viikinkejä vastaan. Tänään roikuttiin mukana, vaikka pelattiin sekä Viikinkejä että Erää vastaan, virnuili LASB-valmentaja Kalle Tyrkäs.

– Se täytyy kyllä vielä sanoa, että oli hienoa nähdä katsomossa paljon meidän kannattajia. Niitä oli tänään Mosalla lähes puolet yleisöstä, Tyrkäs kiitteli.

LASB kohtasi Esport Oilersin miesten salibandyliigan ottelussa Espoossa perjantaina. Vauhdikkaan ja vaiherikkaan ottelun jälkeen sarjapisteet jäivät Tapiolaan lukemin 9–4 (2–1,4–2,3–1).

Ottelu alkoi LASBilta vahvasti ja se onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja avauserässä, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, se ei saanut palloa vastustajan maaliin ja joutui helppojen virheiden vuoksi kahden maalin takamatkalle. LASBin 2–1 kavennus syntyi sekavien vaiheiden jälkeen Antti Sihlmanin rankkarilla ajassa 14.22. Tilannetta edelsi Rasmus Kainulaisen läpiajo, Sylvester Raikamon rike ja Kainulaisen aivosähkökatkos kulmassa, jossa nuorukainen esti polvella Raikamon pääsyn palloon. Teko oli tuomittava, ei kahta sanaa, mutta puolustukseksi on sanottava, ettei tilannetta ollut helppo nähdä katsomoon tai kentällekään. Ennen kuin Pääkallo julkaisi uutisen, ei hallissa ollut käytössä TV-kuvaa, josta tilanteen todellinen kulku on helppo havaita.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla Oilers kasvatti johtoansa kahdella maalilla, joista varsinkin Markus Markkolan 3–1 maali oli silmiä hivelevän kaunis. Tino Nivala vei karkin Oilers-puolustuksen lavasta ja kavensi tilanteeksi 4–2 ajassa 31.17, johon kotijoukkue vastasi tekemällä kaksi maalia lisää. Korhonen sivalsi pallon tarkasti alanurkkaan ylivoimalla ajassa 37.38 ja toi LASBin vielä mukaan peliin, joten toiselle tauolle siirryttiin Oilersin 6–3 johtolukemissa.

Raikamo huudatti Tapiolan urheiluhallia heti kolmannen erän alussa siirtämällä öljymiehet 7–3 johtoon. Casper Pfitznerin ajassa 50.08 viimeistelemässä 8–3 maalissa oli jo ratkaisun makua, eikä LASB siitä enää toipunutkaan, vaikka pyöritti peräti seitsemän minuuttia palloa kuudella viittä vastaan. Lopussa Korhoselle kirjattiin illan toinen osuma ilman maalivahtia ja Perttu Pajukoskelle ottelun päätösmaali tyhjiin.

– Tuolla virhemäärällä ei yksinkertaisesti voi voittaa, siinä se lyhykäisyydessään. Yhdeksän maalia omiin ei ole meille normaalitaso ja ongelmat löytyvät nyt meidän viisikkopelaamisesta. Maanantaina jatketaan kovaa työntekoa harjoituksissa. Turha tästä tappiosta on itselleen isoa kuoppaa kaivaa, tiivisti LASBin valmennustiimiin kuuluva Miika Peltonen.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyivät Oilersin kakkoskentästä, joka olikin erinomaisella pelipäällä. Raikamo kirjautti tehot 2+1 ja Santeri Lindfors 1+2. LASBin paras pistemies oli Korhonen kahdella maalillaan. Erityiskiitos LASBin upealle faniryhmälle, joka piti hyvää meteliä läpi ottelun.

Mika Virtanen
LASB

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.