Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
-10°C
Tuuli: 1 m/s NNW
 

Hämeen herruus säilyi LASBilla

LASB ja Steelers kamppailivat 13. kerran Hämeen herruudesta, mutta nyt ensimmäistä kertaa liigastatuksella. Ensimmäinen liigaderby ei noussut pelitapahtumiltaan suurten joukkoon, vaikka puitteet olivat jälleen kerran kunnossa.

LASBin Movember irtoviiksien myyntikampanja tuotti jo tuhat euroa hyväntekeväisyyteen. Kuva: Mika Virtanen

LASBin Movember-irtoviiksien myyntikampanja tuotti jo tuhat euroa hyväntekeväisyyteen. Kuva: Mika Virtanen

Ottelun avauserä oli illan parasta antia. Steelers siirtyi johtoon Timo Johanssonin maalilla, mutta Jarno Mäkinen kuittasi johdon ajassa 8.32. LASB osui avauserässä vielä kertaalleen, kun Miikka Pentikäinen sai Juuso Mutikaiselta loistavan syötön maalin edessä, eikä erehtynyt. Steelers pääsi erän lopussa yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta LASB-alivoima toimi näyttävästi ja piti palloa syvällä vieraiden päässä.

Toisen erän ainoa maali syntyi ajassa 24.22 Tino Nivalan toimesta ylivoimalla. Kotijoukkueella oli useita huippupaikkoja ratkaista ottelu ja mennä menojaan, mutta se ei saanut palloa Jaakko Vahtokarin selän taakse.

Kolmas erä oli pitkään hyvin samanlainen kuin toinenkin. Roope Kainulaisen ajassa 52.05 viimeistelemä 4–1 maali vaikutti jo naulaavan ottelun, mutta Steelers tuli vielä lopussa. Johansson kavensi ajassa 56.41 ja Samuli Grönfors kiepautti teräsmiehet jo maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä 43 sekuntia. Steelers ei kuitenkaan saanut tasoitusta aikaiseksi, joten LASBille ansaittu 4–3 (2–1,1–0,1–2) voitto.

Suurhallin katsomoon oli saapunut kunnioitettavat 1106 katsojaa, jotka pitivät hyvin tunnelmaa yllä koko ottelun ajan. Erikoismaininta vielä heittäytymisestä niin LASB-valmennukselle kuin myös yleisöllekin. Joukkueen Movember-kampanja keräsi yli tuhannen euron hyväntekeväisyyspotin lahjoitettavaksi syöpätutkimukseen. Iso kiitos siitä!

LASBin ottelut jatkuivat heti sunnuntaina, kun se matkusti Raumalle hyvävireisen Salban vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toisensa harjoitusottelussa aivan sarjan alla ja tuolloin LASB oli parempi lukemin 4–2. Tälle kaudelle Salban päävalmentajaksi Wirmosta siirtynyt Petri Seppinen on kuitenkin saanut koiralauman pelaamaan vahvuuksillaan, ja mikä tärkeintä, voittamaan. Salba on voittanut pelaamastaan yhdestätoista ottelusta neljä ja sillä on kasassa nyt kahdeksan sarjapistettä. Sivuhuomautuksena todettakoon, että Salba keräsi edellisellä kaudella kahdeksan pistettä yhteensä. Sarjasijoitus on kymmenes, juuri LASBin alapuolella, joten illan ottelu on molempien joukkueiden play off haaveiden kannalta tärkeä.

Salban pörssikärki on Miikka Sokka, joka on onnistunut tehopisteiden 8+9=17 arvoisesti. Myös rightin puolelta laukova Niko Kaerla on löytänyt tehonsa synkähkön viime vuoden jälkeen ja on Salban ylivoiman tehomies. Tällä hetkellä ylivoimamaaleja on selkärepussa kolme, tehopisteitä yhteensä 6+6=12.

Vaikka Salba on pelannut edellisiin liigakausiin nähden positiivisesti, niin ihan valmista ei senkään peli vielä ole. Omiin on mennyt 75 maalia – lähes seitsemän per ottelu. Salban kohdalla avainkysymyksiä onkin miten se onnistuu puolustuspelissään juonikasta LASBia vastaan.

Kuten jo todettiin, LASB ei ehtinyt kauaa nauttia lauantaisesta paikallispelivoitosta, eikä siihen peliesityksen osalta oiken olisi varaa ollutkaan. Oranssit olivat kaukana parhaastaan, vaikka se Steelersiä vastaan voittoon riittikin. Salbaa vastaan samanlainen esitys ei kuitenkaan riitä, joten ryhtiliikettä oman tekemisen suhteen kaivataan.

– Kyllä meidän pitää lähteä siitä, että laitetaan taas oma peli kuosiin. Tällaisen illan jälkeen ei kannata hirveästi tuijottaa mitä kaveri tekee, vaikka toki sekin käydään läpi. Kyllä meidän pitää päästä siihen omaan pallolliseen peliin kiinni, missä me parhaimmillaan ollaan erittäin hyviä, ruoski LASB- valmennuksen Miika Peltonen eilisessä pressissä.

LASB sai eilen ikäviä uutisia alkulämmöissä, kun selvisi, ettei Mikael Järveä koko syksyn kiusannut vamma sallinut pelaamista derbyssä. Valmennus ja Järvi päättivät yhdessä tuumin, että metsuri jää kotiin kuntouttamaan itseään ja palaa tositoimiin terveenä sarjatauon jälkeen. Muilta osin joukkueen terveystilanne on hyvä, vaikka muutama kolhu lauantain pelistä muistuttamaan jäikin.

Mika Virtanen
LASB

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.