Keskiviikko 22.03.2023
Nimipäivät: Vihtori
Lammi
Pilvistä
4°C
Tuuli: 4 m/s SSW
 

AULI KISKOLA: Kevyttä harjoittelua kisaväsymykseen

Puolassa käydyt EM-kisat saatiin reilu viikko sitten päätökseen. Lammilainen ampumahiihtäjä Auli Kiskola toteaa viikon olleen täynnä kisoja.

Suomen joukkue matkasi kisakylään maanantaina ja keskiviikkona oli jo ensimmäinen kilpailu, 15 km normaalimatka, jossa on neljä ammuntaa ja ohilaukauksesta tulee minuutin sakko.

Kyseessä on melko ammuntapainoitteinen kilpailu, toki hyvällä hiihdollakin pystyy osakkeita nostamaan.

– Ammuin ihan ok, vaikkakin makuuammunnat ainakin turhan hitaasti – onneksi kuitenkin puhtaasti – 0+2+0+1. Sijoitus 37., joka jäi lopulta kisojen parhaaksi, Auli kertoo.

Kuva:

Kuva: Jouni Kinnunen

Seuraavaksi oli vuorossa 7,5 km pikakisa, jossa siis kaksi ammuntaa. Auli ampui yhteensä kaksi sakkoa. Aulin mukaan kyseessä ei ole mikään sysisurkea tulos, mutta tuon tasoisissa kisoissa tuloksella ei kuitenkaan pitkälle pötkitä.

– Olin 60. ja pääsin siis viimeisenä seuraavan päivän takaa-ajoon.

Takaa-ajossa matkana oli 10 km ja neljä ammuntaa. Takaa-ajossa Auli onnistui ammunnassa, joka jätti positiivisen fiiliksen ja nosti sijoitusta 40. Henkilökohtaisilta matkoilta Aulin saaliiksi tuli siis kaksi pistesijaa top 40. joukossa.

– Viimeisenä kisana oli parisekaviesti, jossa kisasin ekaa kertaa, parinani Matti Hakala. Kisamuoto on melko sähäkkä, pitää olla erityisen nopea ladulla ja myös ammunnassakin. Vaikka itsellä kisaviikon rasitus jo väsytti, eikä parasta tulosta tullut niin mukavalta tuokin melko uusi kilpailumuoto vaikutti. Positiivista oli myös se ettemme joutuneet kertaakaan sakkokierrokselle.

Kuva: Jouni Kinnunen

Kuva: Jouni Kinnunen

Puolasta kotiuduttuaan Auli on pitäytynyt viikon verran vain kevyeen harjoitteluun väsymyksen vuoksi.

– Kun kroppa on aivan väsynyt eli ns. urheilija on niitissä, on ainut lääke siihen lepo ja kevyt harjoittelu. Tällä vältetään pahemmat rasitustilat ja osittain myös sairastumiset.

Auli toteaa, että omaa kroppaa kannattaa ja pitääkin kuunnella sekä reagoida ajoissa tarpeen tullen.

– Nyt alkaa onneksi väsymys väistyä ja voin palata normaaliin harjoitteluun. Muistathan, että tällä viikolla alkaa Itävallassa ampumahiihdon MM-kilpailut. Itse en Suomen joukkueeseen tänä vuonna mahtunut, vaikkakin se oli kauden päätavoite. Pidetään suomalaisille peukkuja!!

Kuva: Jouni Kinnunen

Kuva: Jouni Kinnunen

Auli Kiskola on lammilainen ampumahiihtäjä, jota Lammin Säästöpankki sponsoroi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.