Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Anni Saarenpäälle pronssia Kultahippukilpailuissa

Kultahippukilpailu on Suomen Ampumaurheiluliiton järjestämä kauden päätöskilpailu, johon osallistuu lapsia ja nuoria ympäri Suomea. Näihin ampumakauden päätöskisoihin voi osallistua 7–14-vuotiaat ampujat. Tänä vuonna kisa pidettiin Salossa, jossa organisaattorina toimi Salon Seudun Ampujat. Lammin Ampumaseurasta osallistui viisi ampujaa eri ikäryhmissä lauantaina pidetyihin kilpailuihin.
Salon Kultahippukilpailuihin osallistui 362 kilpailijaa. Kuva: Katja Niemi

Salon Kultahippukilpailuihin osallistui 362 kilpailijaa. Kuva: Katja Niemi

Koko päivän aikana yksilökisoissa ampui yhteensä 362 lasta ja nuorta. LamAS:in Anni Saarenpää menestyi ampumalla 12-vuotiaiden vastapainotukisarjassa pronssia. Tulos oli huikea, sillä eroa hopeamitaliin oli vain mitättömät 0,1 pistettä ja kultapallille 3 pistettä. Saarenpään sarjassa ampui 53 varhaisnuorta eripuolilta Suomea. 8-vuotiaiden pistoolin sarjassa Lammin Noora Metsälä ampui hänkin hienon tuloksen 178 pistettä. Huippusuoritus Nooran ensimmäisissä arvokisoissa!

Kilpailu on aina kaksipäiväinen, toisena päivänä Kultahippukisa jatkui joukkuekilpailuna johon Lammin Ampumaseuralla ei tänä vuonna ollut kokonaista joukkuetta lähettää. Joukkueeseen kun kuuluisi kolme saman sarjan ampujaa ja sarjaan Lammilta ponnisti kaksi karsinnat läpäissyttä. Samassa sarjassa ampunut Elina Anttila ampui oman ennätystuloksensa. Lammilta on ponnistettu aikanaan Euroopanmestaruuden palkintopallille asti, joten saapa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan Lammin Ampumaseuralle.

Katja Niemi
Lammille.fi

Anni Saarenpää ja pronssimitali Kultahippukisoissa Salossa. Kuva: Katja Niemi

Anni Saarenpää ja pronssimitali Kultahippukisoissa Salossa. Kuva: Katja Niemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.