Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Tuulosesta alkanut takaa-ajo päättyi piikkimattoon

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantai-iltana Tuuloseen. Ilmoituksen mukaan aikaisemmin saman päivän aikana varkausrikokseen epäilty mies oli tullut palauttamaan anastamiaan tavaroita takaisin liikkeeseen ja hän vaikuttaa olevan päihtynyt.

Poliisipartion päästessä kohteeseen epäilty oli käynnissä olevassa henkilöautossa liikkeen pihassa. Miehen havaittua poliisiauton oli hän kiihdyttänyt autolla kovalla vauhdilla valtatien 12 suuntaan.

Poliisipartio lähti auton perään tarkoituksenaan pysäyttää kyseinen henkilöauto. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut hänelle näytettyä pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan poliisipartiota.

Takaa-ajo suuntautui kohti Lahtea pakenijan ajaessa 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Pakenija kääntyi Tampereen valtatieltä Padasjoentielle kohti Padasjokea. Padasjoentiellä mies ajoi edelleen huomattavalla nopeudella korkeimmillaan 170 km/h, nopeusrajoituksen ollessa hetkellisesti 40 km/h ja alueella oli myös liikennevalot tietyömaan kohdalla. Mies ajoi työmaan kohdalla vasten punaisia liikennevaloja.

Takaa-ajon aikana miehen ajaminen oli vaarallista, hänen ajaessa vastaantulevien ajokaistoilla. Hän heitti autosta ulos erilaisia esineitä ajoradalle, poliisiauton eteen. Yksi esineistä oli painava jauhesammutin.

Yksi takaa-ajoon liittyneistä poliisipartioista asetti piikkimaton pakoreitille. Mies ajoi piikkimattoon ja pysähtyi pian piikkimattoon ajamisen jälkeen. Autoa kuljettanut nelikymppinen mies ei suostunut puhalluskokeeseen eikä huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeisiin päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kahteen huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, virkamiehen vastustamiseen ja varkauteen.

Lahdessa kolmekymppinen nainen päätti ruokailla maksamatta buffet-ruokaa lauantaina aamupäivällä kauppaliikkeen ravintolassa Launeella. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että nainen oli ottanut linjastolta ruokaa lautaselleen ja alkanut syödä sitä maksamatta.

Vartijan puuttuessa asiaan oli nainen alkanut lyödä repullaan vartijaa ja sylkeä vartijan päälle. Vartija sai naisen hallintaan ja luovutettua poliisipartiolle. Naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.