Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Tapanäpistelijä pahoinpiteli myyjää Nastolassa

Hämeen poliisilla oli vilkas vuorokausi. Varsinkin Päijät-Hämeen kenttäjohtoalueella riitti pitkäkestoisia tehtäviä. 71 kertaa omaisuusrikoksista vuoden sisällä kiinni jäänyt näpisteli jälleen Nastolassa sekä pisti painiksi myyjän ja vartijan kanssa. Pahoinpitelyitä ja häiriökäyttäytymisiä oli pitkin Päijät-Hämettä. Kanta-Hämeen puolella oli tehtävien osalta rauhallisempaa. Yhtään rattijuopumuksesta epäiltyäkään ei jäänyt kiinni Kanta-Hämeessä. Kuva: Poliisi.

Kello 17 aikaan tuli Nastolasta Kauppakaaressa sijaitsevasta liikkeestä poliisille ilmoitus, jonka mukaan kaupan henkilökunnan hyvin tuntema häirikkö on anastanut kaupasta hupparin ja yrittänyt poistunut liikkeestä.

Myyjä oli kiinniottanut miehen, jolloin mies oli lyönyt myyjää kasvojen alueelle. Tämän jälkeen oli vartija kerennyt miespuolisen myyjän avuksi ja yhdessä he saivat pidettyä voimakkaasti rimpuilevan miehen maassa siihen asti, kunnes poliisi tuli paikalle.

Tekijäksi selvisi 25-vuotias mies, joka on jäänyt viimeisen vuoden aikana erilaisista omaisuusrikoksista kiinni 71 kertaa. Mies tuotiin poliisilaitokselle kiinniotettuna.

Myyjälle kiinniottotilanteessa tulleet vammat olivat lieviä, mutta vaativat lääkärin tarkastusta.

Kello 15 aikaan jäi Lahdessa Vapaudenkadulla sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä 40-vuotias nainen.

Nainen oli ottanut kaupan hyllyistä ja kylmäaltaasta erilaisia elintarvikkeita noin 70 euron arvosta, jonka jälkeen hän oli kätkenyt ne vaatteisiinsa.

Osaa tuotteista ei saatu myyntikuntoisena takaisin. Tässä vaiheessa nainen oli jäänyt viimeisen vuoden aikana seitsemän kertaa kiinni omaisuusrikoksista, mutta jatkoa seurasi hetken päästä.

Poliisi sai reilu tunti myöhemmin jälleen ilmoituksen kiinni jääneestä myymälävarkaasta, tällä kertaa Lahdesta Vahva-Jussin Lenkiltä.

Kyseinen nainen oli tällä kertaa piilottanut laukkuunsa elintarvikkeita noin 60 euron arvosta ja kävellyt kassalinjan ohi maksamatta tuotteita.

Tällä kertaa naiselle ei annettu enää mahdollisuutta jatkaa saman päivän aikana näpistyksiä, vaan hänet kuljetettiin poliisilaitokselle kiinniotettuna.

Torstaiaamuna kello 8.00 aikaan pysäytti poliisipartio Lahdessa Karjalankadulla henkilöauton tarkastusta varten. Pysäytyksen yhteydessä selvisi, että autoa kuljettaneella 25-vuotiaalla miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kahdeksan kertaa.

Mies kertoi myös heti pysäytyksen yhteydessä poliisille käyttäneensä huumausaineita ennen ajoon lähtöänsä, joten mies kuljetettiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.

Autossa kyydissä olleella naisella oli voimassa oleva etsintäkuulutus, jonka vuoksi hänet toimitettiin poliisilaitokselle selvittämään asiaa.

Kello 18.30 aikaan sai poliisi tehtäväksi mennä selvittelemään perheriitaa Lahdessa Ahtialassa sijaitsevaan omakotitaloon. Tapahtumapaikalla selvisi, että 40-vuotiaalle miehelle ja hänen poikapuolelleen oli tullut riitaa, joka yltyi pystypainiksi.

Painin yhteydessä mies oli kaatunut ja kimmastunut tästä, sekä yrittänyt kohdistaa lievää väkivaltaa poikapuoleensa. Miehen vahvan päihtymyksen takia teko jäi lähinnä yritykseksi. Päihtynyt isäpuoli kuljetettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Kello 23 poliisi sai tehtäväksi mennä selvittelemään parisuhderiitaa Lahdessa Vesijärvenkadulla sijaitsevaan asuntoon. Asunnolla selvisi, että alle 50-vuotiaalle pariskunnalle oli tullut suusanallista riitaa, jonka seurauksena nainen oli huitaissut miestänsä kahvikupilla kasvoihin.

Miehen huuleen tuli vertavuotava vamma. Laihan sovun saadakseen partio erotti pariskunnan toisistaan yön ajaksi.

Hämeen poliisilla riitti tekemistä myös yön tunteina. Kuva: Poliisi. 

Kello 01.00 aikaan saivat partiot tehtäväksi mennä Lahdessa Vapaudenkadulle, jossa oli kolmen miehen tappelu meneillään.

Ensimmäisen partion päästessä paikalle jatkui tappelu edelleen. Kaikki kolme miestä painivat keskenään maassa ja partio irrotti toisissaan kiinni olevat henkilöt sekä raudoitti osan henkilöistä.

Asiaa selvitettäessä kertoi yksi tappelun osapuolista riitaantuneensa ravintolassa tappelukaverinsa kanssa ja he olivat siirtyneet mittelemään voimiaan ulkotiloihin.

Kolmannen henkilön huomatessa tappelun oli hän mennyt väliin ja saanut nyrkistä osumaa näiden kahden riitaantuneen toimesta.

Tappelun aloittanut kaksikko kiinniotettiin ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan. Väliin tulleen miehen vammat tarkastettiin sairaankuljetuksen toimesta ja sen jälkeen hän pääsi jatkamaan iltaansa. Tappelun aloittaneen kaksikon vammat eivät vaatineet hoitoa.

Kello 03.30 aikaan sai poliisipartio ilmoituksen Lahdessa Vesijärvenkadulta sijaitsevasta hotellista, jossa 50-vuotias mies oli rikkonut tahallisesti paloilmoitinlaitteen.

Partion tullessa paikalle oli mies tuulikaapissa henkilökuntaan kuuluvan henkilön kanssa eikä suostunut kertomaan asiasta mitään.

Miehen hallusta löytyi sakset, jolla hänen epäillään katkoneen paloilmoitinlaitteen johdot. Mies kiinniotettiin ja toimitettiin poliisilaitokselle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.