Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

YH-exit -suunnitelmia ilmassa?

Huhut Hauhon, Lammin ja Tuuloksen aikeista irtaantua Hämeenlinnan kaupungista saivat eilen lisää vettä myllyynsä, kun kaupungin alijäämäinen tulos viime vuodelta julkistettiin. Kolmen entisen kunnan valtuutettujen kesken on ehdotettu tapaamista, jossa asiaa ryhdyttäisiin valmistelemaan.

Uuden kunnan kartta näyttäisi tältä. Karttapiirros on Hämeenlinnan kaupungin.

Uuden kunnan kartta näyttäisi tältä. Karttapiirros on Hämeenlinnan kaupungin.

Britannian Brexitin innoittamana tulevien kuntavaalien aikana järjestettäneen kolmen entisen kunnan alueella pikavauhtia neuvoa antava kansanäänestys, johon voi ottaa osaa varsinaisena äänestyspäivänä. On ehdotettu myös konsultin palkkausta selvittämään, mitä Ydin-Häme -exit (YH-exit) vaatisi ja mitä se maksaisi. Konsultiksi YH-exitiin on tiettävästi kaavailtu kaikkien alojen asiantuntijaa, tohtori Pekka Tuttavaa Toijalan Näennäisyysinsitituutista.

Samassa äänestyksessä toivotaan myös nimiehdotuksia uudelle kunnalle. Oman kantansa asiasta voi ilmaista jo tänään. Kaikki Hauhon, Lammin ja Tuuloksen asukkaat voivat tänään, lauantaina 1.4. omasta olinpaikastaan riippumatta nostaa peukkunsa ylös tai alas. Peukku ylös tarkoittaen YH-exitin kannattamista ja peukku alas pysymistä Hämeenlinnan kaupunginosana.

 

Lammille.fin toimitus toivottaa kaikille lukijoille hauskaa aprillipäivää, kuraveden loisketta ja mahtavia sillisaaliita!

 

2 kommenttia

 1. Hauhon ukko:

  Helkkarin nekrut te saitte mun toiveet ylös siitä että hauho vois olla taas itsenäinen

   
  • Susanna Mattila:

   Hei, Hauhon ukko varmastikin luki jutun alusta loppuun ja huomasi myös julkaisupäivästä, että kyseessä on vanha aprillipäivän juttu?

    

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.