Tiistai 21.05.2019
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin
Lammi
Melkein selkeää
24°C
Tuuli: 1 m/s P
 

Westerlund lähdössä luottavaisin mielin rallireiteille

Lammin historicrallikaksikko, Heikki Westerlund ja Hanna Valonen ovat lähdössä luottavaisin mielin EM Lahti Historic Rallyn ja Lammi-rallin reiteille huomenna perjantaina. Kilpailun startti tapahtuu Lahden satamasta perjantaina kymmenestä eteenpäin.

Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 12 erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 160 kilometriä. Koko reitille kertyy päivien aikana pituutta 630 kilometriä. Erikoiskokeita on kuusi, ja ne kaikki ajetaan kahteen kertaan, kolme kumpanakin päivänä.

Hanna Valonen ja Heikki Westerlund lähtevät EM Historic Rallyyn luottavaisin mielin. Kuva: Susanna Mattila

“Edellisestä kisastamme, Urjalan miniralli 5. toukokuuta, on jo jonkin verran, mutta ihan luottavaisin mielin olemme tulevana viikonloppuna lähdössä Lahden EM Historic ralliin. Mantaa ehdimme testaamaan Historic Rally Clubin ja Lammin UA:n järjestämässä harjoitustapahtumassa kolmisen viikkoa sitten ja Manta tuntui toimivan ihan hienosti”, kirjoittaa Westerlund rallitiedotteessan.

Keskiviikkona Heikki ja Hanna tekivät täyden työpäivän rallin parissa. He viettivät kahdeksan tuntia tutustumalla reittiin eli nuotittamassa. Torstaina edessä oli vielä nuottien tarkistuksia sekä rallikatsastus Mantalle. Westerlundin mukaan rallin erikoiskokeet ovat hienoja, nopeita mutta erittäin vaativia.

“Reitti on jo myös tänään keskiviikkona yleisölle julkaistu, joten tässä voi jo nyt hehkuttaa ajettavia pätkiä. Rallin reittitiimi on valinnut kyllä alueelta niitä tarjolla olevia makeimpia osuuksia. Miltä kuullostavat sellaiset ainakin ralliperunoille tutut pätkät kuten Avus, Neroskulma, Ylänne, Perinkää, Hyväneula ja Porvola. Kyllä saa laskea vauhdilla menemään, mutta helppoja pätkiä nämä eivät mitkään todellakaan ole”, Westerlund kirjoittaa.

Heikki ja Hanna starttaavat kisaan numerolla 17. Osallistujaluettelosta löytyy kovia nimiä ja ilahduttavan runsaasti ulkomaisia nimiä. Westerlund arvelee, että rallin kärki tulee kulkemaan kisassa varsin huimaa vauhtia.

“Saamamme lähtönumero oli positiivinen yllätys, koska mehän emme olleet mukana ajamassa viime vuoden Lahden EM rallissa lainkaan ja edellisvuonna kisa jäi kesken. Työkiireideni vuoksi nyt kesän rallien jäätyä vähiin on pakko tunnustaa, että vauhdikkaan etenemisen taulukko voi olla alkuun jossain hukkateillä”, Westerlund epäilee.

“Jos jokin tavoite on pakko ralliin asettaa, niin mikäli pidämme lähtönumeromme mukaisen sijoituksen lopputuloksissa on siihen oltava hyvinkin tyytyväinen…”

Rallitunnelmaan pääsee myös Lammin keskustassa, sillä päivähuollot suoritetaan Lammilla, Lammin Betoni Oy:n alueella. Perjantaina huollot alkavat noin kello 13.15 ja lauantaina noin kello 12.15. Perjantai-illan huolto tapahtuu kilpailukeskuksen alueella Lahdessa Lahti-Hallilla alkaen kuuden aikoihin.

Lammille.fi

EM Lahti Historic Rally 2018 ajetaan 10.-11.8. EM rallin yhteydessä ajetaan myös kansallinen Lammi-ralli. Molemmista ralleista löytyy infoa, tarkempia aikatauluja sekä lisää linkkejä täältä. Osanottajaluettelo kisaan löytyy täältä. Kilpailun tuloksia voi sitten seurata täällä: http://ajaksi.fi/wp/

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.