Maanantai 20.01.2020
Nimipäivät: Sebastian
Lammi
Pilvistä
2°C
Tuuli: 4 m/s EL
 

Vuoden kotiseutuyhdistystä juhlitaan kakkukahveilla ja karheilla covereilla

Perjantaina 13. syyskuuta vietetään Hauho-päivää. Pitäjän oman juhlapäivän kunniaksi Hauho-Seura järjestää Hauhotalossa yleisötilaisuuden, jossa juhlistetaan Hauho-Seuran valintaa vuoden kotiseutuyhdistykseksi. Myös Hauhon kirkon vieressä sijaitseva esinemuseo on iltapäivällä avoinna.

Suomen Kotiseutuliitto valitsi vuoden 2019 kotiseutuyhdistykseksi Hauho-Seuran. Palkitseminen tapahtui valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tuusulassa 9. elokuuta. Tunnustusta noutamassa ollut puheenjohtaja Jouni Lehtonen lupasi kiitospuheenvuorossaan, että ”torilla tavataan”.

– Nyt on aika lunastaa tuo lupaus. Vietämme kansanjuhlaa Hauho-päivänä hauholaisten omalla juhlatalolla, Hauhotalolla. Haluamme kiittää hauholaisia ja hauhomielisiä saamastaan tuesta ja kannustuksesta tarjoamalla iloisen illanvieton kakkukahvien kera, Jouni Lehtonen kertoo.

Hauhotalossa on tarjolla kakkukahvit kello 18 alkaen 200 ensimmäiselle vieraalle. Kahvitarjoilun järjestämiseen on saatu tukea seuran yhteistyökumppanilta Hauhon Säästöpankkisäätiöltä.

Kello 19 alkaa ohjelmallinen osuus, joka sisältää Hauho-Seuran tervehdyssanat sekä vapaan sanan osuuden halukkaille puhujille. Illan aikana järjestetään arpajaiset Hauhotalon hyväksi. Illan päätteeksi hauholainen orkesteri Eesaun kädet soittaa ”karheita covereita Tuittulan pelloilta”.

Hauho-Seuran esinemuseossa on Talvisota-näyttely avoinna Hauho-päivänä 13.9.2019 kello 15-18. Hauhotalolla on iltatapahtumassa kello 18 alkaen myynnissä Hauho-aiheista kirjallisuutta sekä Hauho-tuotteita erikoishinnoin. Esinemuseoon ja Hauhotalon tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestää Hauho-Seura ry.

Hauho-päivän ajankohdaksi on valittu Hauhon kunnan perustamispäivä, 13. syyskuuta 1868 järjestettiin Hauholla ensimmäinen kuntakokous. Hauho-päivää on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Päivän teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.