Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

VAALIT: Vihreillä enemmän ehdokkaita kuin ennen

Hämeenlinnan Vihreät ovat mukana vaaleissa 44 ehdokkaan listalla. Ehdokkaista noin puolet on uusia, ja 44 ehdokkaan lista on määrältään suurin koskaan. Tosin täyttä listaa eivät vihreätkään saaneet.

Vaaliohjelmassa painoa saavat koulutus ja kasvatus, aktiivisen kansalaisuuden tukeminen hyvinvoinnin kulttuurin ja liikunnan avulla. Kaupungin kehittämisessä etusijalla ovat ihmis- ja ympäristöystävälliset valinnat ja ympäristö kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollistajana.

Pekka Verho vaalityössä Mirka Soinikosken ja Outi Bottaksen kanssa. Kuva: Vihreät

Pekka Verho vaalityössä Mirka Soinikosken ja Outi Bottaksen kanssa. Kuva: Vihreät

Kolme ehdokasta vihreiden listalta asuu Hauholla. Tekniikan tohtori, professori Pekka Verho Lautsiasta lähti pitkän pohdinnan jälkeen toista kertaa ehdolle. Häntä kiinnostaa politiikka ja oma kotikunta. Verhon mukaan Vihreät vastaa parhaiten hänen arvomaailmaansa, ja puolueen poliittiset tavoitteet ovat tavoittelemisen arvoisia.

– Tällä kertaa ennen kaikkea kylien kehittäminen on keskeisenä vaaliteemana. Yhtenä syynä ehdokkuuteen on tuoda esiin myös sitä, että maaseutu ja vihreys sopivat hyvin yhteen vaikka usein puolue mielletään hyvin kaupunkikeskeiseksi. Maaseutu on luonnostaan vihreä

Yleinen tavoite vihreillä on elinvoimainen Hämeenlinna, jota koko valtuuston tulisi hyvässä yhteistyössä tavoitella. Verhon omana tavoitteena on uuden maankäyttö- ja rakennuslain mahdollistama Hämeenlinnan kylien kehittäminen.

– Uusi laki helpottaa muun muassa vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituiseen käyttöön. Haluaisinkin, että Hämeenlinnan lähtisi ennakkoluulottomasti hyödyntämään tätä mahdollisuutta ja lisäämään näin elinvoimaansa.

Verho uskoo pystyvänsä pitämään Hauhon puolta valtuustossa. Se edellyttää yhteistyötä ja sitä, että tuen hakemista Hauhon kannalta tärkeille päätöksille. Vastavuoroisesti Verho on valmis tukemaan muiden alueiden kannalta tärkeitä päätöksiä. Verho toteaa, että tasapainoinen koko Hämeenlinnan kehittäminen onnistuu paremmin yhteistyössä kuin olemalla vain ja ainoastaan Hauhon asialla.

– Olen siis myös Lammin ja Tuuloksen asialla, Verho sanoo.

Sinikka Kankanen vaalityössä Kauppakeskus Tuulosessa. Kuva: Vihreät

Sinikka Kankanen vaalityössä Kauppakeskus Tuulosessa. Kuva: Vihreät

Kaksi ehdokkaista, kouluohjaaja ja muotoilun opiskelija Sinikka Kankanen ja kiipeilykeskusyrittäjä ja lähihoitaja Rebekka Paakkola, asuvat Eteläisissä. Sinikka Kankanen kertoo lähteneensä ehdolle, koska halusi kantaa kortensa kekoon vihreiden vaalivoiton eteen.

– Vihreät valitsin, koska he jakavat arvoni inhimillisten arvovalintojen ja kestävän kehityksen mukaisesta politiikasta.

Kankasen mukaan tulevan valtuustokauden tärkein tavoite on Hämeenlinnan elinvoimaisuuden lisääminen. Tärkeä osa tätä on varmistaa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen laadun säilyminen ja kehittäminen.

– Koen kylien puolustamisen ja kehittämisen tärkeänä tehtävänä. Kylät ovat yksi Hämeenlinnan vetovoimatekijöistä, jota ei saa sivuuttaa. Riittävät palvelut ja kulkuyhteydet sekä erilaiset asumisvaihtoehdot yhdistettynä maaseutumaiseen ympäristöön luonnon keskellä houkuttelevat ihmisiä.

Paakkola puolestaan kertoo haluavansa olla vaikuttamassa lastemme tulevaisuuteen.

– Siihen, onko heillä vastassaan siltoja vai muureja. Myös ikäihmiset ja omaishoitajat tarvitsevat puolestapuhujan, Paakkola kirjoittaa ehdokasesittelyssään.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.