Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

VAALIT: Agendalla kaupunkilaisten hyvinvointi vauvoista vaareihin

Kristillisdemokraatit haluavat rakentaa Hämeenlinnaa asukkaistaan välittäväksi kotikaupungiksiksi, jossa on turvallista ja hyvä elää. Arjen hyvinvointi rakentuu toimivista peruspalveluista ja heikoimmista huolehtivasta lähimmäisyhteiskunnasta.

Kristillisdemokraattien 28 ehdokkaan joukossa on kolme ydinhämäläistä ehdokasta: Marja Hakamo, Jouni Heinonen, Päivö T. Juntumaa ja Markku Ormala (sit.). Viime viikolla Lammin S-marketin edustalta tavoitetut ehdokkaat kertoivat ajavansa kaikkien kaupunkilaisten asiaa vauvoista ikäihmisiin mutta erityisesti niiden, jotka eivät pysty ajamaan omia asioitaan.

Marja Hakamo ja Jouni Heinonen tarjoilivat kahvia ja vaalimakkaraa viime viikolla Lammin S-marketin edustalla. Kuva: Susanna Mattila

Marja Hakamo ja Jouni Heinonen tarjoilivat kahvia ja vaalimakkaraa viime viikolla Lammin S-marketin edustalla yhdessä muiden kristillisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Kuva: Susanna Mattila

Lammille viime vuoden lopulla Vääksystä muuttanut Päivö T. Juntumaa kertoo lähteneensä ehdolle lähinnä antaman vetoapua kokeneemmille. Kokemusta valtuustotyöskentelystä hänellä on 80-luvulla Porvoosta. Lammilla hän on toiminut jo useamman vuoden vapaaseurakunnan pastorina.

– Halusin antaa omat kasvoni ja verkostoni kokeneemmille vetoavuksi, hän kertoi.

Hauholainen Jouni Heinonen totesi lähteneensä ehdolle, kun tarpeeksi monta kertaa asiaa kysyttiin. Hänen sydämellään ovat erityisesti nuoret ja kaupungin kehittäminen kokonaisuutena.

– On olemassa kokonainen Hämeenlinna, ei vain pelkkä ruutukaavakeskusta, hän sanoo.

Heinonen on omalta osaltaan aloittanut nuorisotyön tekemisen Hauholla. Hän on yhdessä vaimonsa kanssa nuorille avointa iltaa.

– Aikaisemmin olimme teetupa-bussilla Hauholla ja se oli aina täynnä. Nyt jatkamme tätä perinnettä. Nuorten kasvua ja kehitystä täytyy seurata, ei heitä tarvitse kytätä vaan olla mukana kasvussa, Heinonen kertoo.

Ennakkoäänestys päättyi eilen tiistaina. Äänestää voi vielä varsinaisena vaalipäivänä, joka on ensi sunnuntaina 9.4. Äänestyspaikat ovat Lammilla kirjasto-palvelupiste, Tuuloksessa Kauppakeskus Tuulosessa 2. kerros ja Hauholla yhtenäiskoulu.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.