Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Uniklubilta erilaisia näkemyksiä rakkauteen ja ihmisyyteen

Uniklubin uusi albumi, 13. huhtikuuta julkaistava Tulennielijä on kuulaasti soivaa melankoliaa, haikeaa kaipausta ja herkkää rakkautta. Odotettu rokkilevy käsittelee useita teemoja rakkaudesta ihmisyyteen Uniklubille tyypillisellä melankolisella tavalla.

Uniklubi julkaisee uuden levynsä Tulennielijä perjantaina 13.4. ja esiintyy jo seuraavana päivänä Lammilla Ravintola Hovissa. Kuva: Frontier Promotion

Uniklubi julkaisee uuden levynsä Tulennielijä perjantaina 13.4. ja esiintyy jo seuraavana päivänä Lammilla Ravintola Hovissa. Kuva: Frontier Promotion

Jussi Selon kaihoisa tulkinta ja yhtyeen taito tehdä vahvoja melodioita nousevat loistoonsa raikkaasti tuotetussa ja modernissa soundimaailmassa. Tulennielijä on kuulaasti soivaa melankoliaa, haikeaa kaipausta ja herkkää rakkautta, eli taattua Uniklubia.

– Tämä albumi tuntuu työvoitolta. Ei todellakaan uramme helpoin albumi mutta lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä. Albumi on tyylillisesti ja biisimateriaaliltaan monipuolinen kokonaisuus. Koko orkesterin osallistuminen biisien kirjoittamiseen toi albumille erilaisia näkökulmia rakkauteen ja ihmisyyteen. Tuntuu hienolta julkaista viimeinkin uutta musiikkia meitä pitkään seuranneille faneille sekä muille suomirokin ystäville, kertoo Uniklubin laulaja Jussi Selo albumin synnystä.

Viime vuoden puolella levyltä julkaistut singlet Laavaa ja Pakkopaita lähtivät molemmat heti radioiden soittolistoille. Keväällä yhtye tekee uuden albumin myötä myös kattavan julkaisukiertueen, jolla on luvassa keikkoja ympäri Suomen.

Uusia biisejä kuullaan Lammilla melko tuoreeltaan. Ennen levyn julkaisua yhtye esiintyy Rukalla Zonessa ja julkaisupäivänä 13. huhtikuuta Uniklubilla on keikka Hyvinkään Hopealyhdyssä. Jo seuraavana päivänä lauantaina 14. huhtikuuta Uniklubi esiintyy Lammilla Ravintola Hovissa.

Lammilta yhtye jatkaa Tampereelle YO-talon levynjulkistuskeikalle, sieltä Kouvolaan, Turkuun ja Jyväskylään. Viidentoista keikan putki päättyy elokuun 11. päivä Liedon Smugglerrockiin.

Useista radiohiteistään tunnettu Uniklubi on vuosien saatossa noussut koko kansan suosikiksi. Alun perin Hämeenkyröstä lähtöisin oleva, sittemmin tamperelaistunut yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen kesällä 2004 hitillään Rakkautta ja piikkilankaa, jonka jälkeen debyyttialbumi myi reilusti platinaa ja Uniklubi pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana. Sen jälkeen yhtye on julkaissut neljä studioalbumia, myynyt kultaa ja platinaa, kiertänyt suuria festareita sekä tehnyt useita ikihittejä, jotka soivat radioaalloilla edelleen.

Kuuntele albumin nimikkokappale Tulennielijä.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.