Maanantai 20.01.2020
Nimipäivät: Sebastian
Lammi
Pilvistä
2°C
Tuuli: 4 m/s EL
 

Ukulele-kurssi kaipaa lisää osallistujia

Ukulele on soitin, jota voi soittaa kuka vain. Perusteet oppii helposti, jopa niin helposti että yhden treenin jälkeen voit astua esiintymislavalle. Ilmankos ukulele on yksi maailman suosituimmista harrastesoittimista.

Nyt ukulelet soimaan! Peltolehdon talossa (Lamminraitti 22A) on mahdollisuus opiskella kahtena sunnuntaina ukulelen soittamista. Ilmoittautumisaikaa kurssille on jatkettu 14.8. saakka.

Kesän alussa Iittalassa järjestettiin suuri ukulele-festivaali, jossa esiintyi muun muassa muutamia maamme eturivin laulajattaria sekä Tampereen suuri ukulele-orkesteri. Festivaalia organisoinut Hämeessä läänintaiteilijanakin aiemmin vaikuttanut Jarmo Julkunen analysoi ukulelen suosiota sen yhteisöllisellä luonteella.

“Ukulele on nimenomaan yhteisöllinen soitin. Toisin kuin muita soittimia opiskellessa, ukuleleä soitetaan ryhmässä. Koska perusteet oppii nopeasti, esiintymäänkin pääsee porukan mukana heti. Jokainen voi soittaa oman tasonsa mukaisesti. Saa rämpyttää niin vimmatusti, tai voi soittaa vaikka vaan alku- ja loppusoinnut,” Julkunen kuvaili soittimen opiskelua.

Ensi viikolla alkavalla Lammi-viikolla järjestetään Lammilla Lykky ry:n ja Asikkalan seudun musiikkiopiston yhteistyönä ukulele-kurssi. Opiston rehtorin Siru-Lina Ollulan mukaan kurssille on ilmoittautunut vasta muutama opiskelija, joten ilmoittautumisaikaa päätettiin jatkaa hieman. Nyt siis kannattaa olla nopea, ilmoittautua heti kurssille jotta se saadaan toteutumaan.

Kurssilaiset kokoontuvat Peltolehdon talossa sunnuntaina 18.8. klo 12. Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys Lykky tarjoaa tilan vuokratta, sillä yhdistys on saanut Peltolehdon talon Lammi-viikon ajaksi käyttöönsä Hämeenlinnan kaupungilta ilman vuokraa.

“Näin kurssin kulut saadaan pidettyä kohtuullisina, minkä vuoksi osallistumiskynnys on todella matala. Kahden päivän kurssin hinta 69 euroa. Päivää kohti hinta on siis vain 34,50 euroa. Nyt kaikki mukaan kokemaan musiikin ja uuden oppimisen riemua!” innostaa Ollula.

Tarvitset kurssille mukaan oman ukulelen. Kurssin pääasiallisena opetusmateriaalina käytetään Arto Julkusen ja Markus Rantasen Suurta ukulelekirjaa, Aviador kustannus 2017, ISBN 978-952-7063-18-7.

Sunnuntai 18.8. ja 25.8. klo 12-16 Ukulele -kurssi Peltolehdossa. Asikkalan seudun musiikkiopisto ja Lykky ry. Osallistumismaksu 69 euroa. Ilmoittautumiset: opisto@asikkalanseudunmusiikkiopisto.fi tai p. 0440840136 HUOM! Ilmoittaudu keskiviikkoon 14.8. mennessä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.