Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Tuuloksen kesäkonsertissa maalauksellisia tunnelmia

Tuuloksen kesäkonsertin toinen perustaja, Seppo Salovius yhdistää työryhmää, joka pitää yllä Tuuloksen kesäkonserttien perinettä. Hyvä, että pitävät yllä, sillä heinäkuun toisena sunnuntaina järjestyksessään 24. kesäkonserttia kokoontui kuuntelemaan jälleen lähes täysi seurakuntasalillinen musiikin ystäviä.

Tuuloksen kesäkonserttien työryhmään kuuluvat: pianisti Sanni Antikainen, vieraileva esiintyjä bassobaritoni Rolf Broman, pianisti Laura Wahlfors, pianisti ja juontaja Elina Hakala ja työryhmän jäsen Iina Harjula. Kuva: Tuuloksen kesäkonsertit työryhmä

Tuuloksen kesäkonserttien työryhmään kuuluivat tällä kertaa: pianisti Sanni Antikainen, vieraileva esiintyjä bassobaritoni Rolf Broman, pianisti Laura Wahlfors, pianisti ja juontaja Elina Hakala ja työryhmän jäsen Iina Harjula. Kuva: Tuuloksen kesäkonsertit työryhmä

Konsertin aloitti Elina Hakala esittämällä Einojuhani Rautavaaran Ikonit, jossa kuusi ikoniaiheitta tulivat maalatuksi uudelleen sävelvärein. Elina Hakala on monipuolinen muusikko ja musiikkipedagogi Helsingistä, joka on myös tullut tutuksi konsertin juontajana.

Rolf Broman esitti Laura Wahlforsin kanssa Hugo Wolfin säveltämät Kolme Micheangelon runoa. Bassobaritoni Rolf Broman on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan oopperalaulu. Vuosina 20132016 hän oli kiinnitettynä Bonnin oopperan solistikuntaan kartuttaen siellä kokemustaan keskeisillä bassorooleilla.

Konsertissa kuultiin myös nelikätistä soitantoa, kun Elina Hakala ja Laura Wahlfors esittivät yhdessä  Sergei Rahmaninovin Romanssin opus 11 numero 5. Laura Wahlfors valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2013. Aiemmin hän on opiskellut pianonsoittoa ja pianopedagogiikkaa Metropoliassa sekä yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa.

Ennen väliaikaa kuultiin kolme Pjotr Tšaikovskin laulua Rolf Bromanin esittämänä. Hänen pianistinaan esiintyi Laura Wahlfors.

Väliajan jälkeen pianon ääreen asettui Sanni Antikainen, joka loihti ilmoille Modest Musorgskin Näyttelykuvia -sarjan. Konsertti päättyi Rolf Bromanin ja Antikaisen esittämään kolmeen Oskar Merikannon lauluun: Balladi, Muistellessa ja Merellä.

Ensi vuonna konsertti järjestetään jo 25. kerran. Tuolloin on luvassa juhlavuoden kunniaksi barokkimusiikkia.

– Sanni Antikainen on myös cembalisti ja ensi vuonna voi olla mahdollista kuulla tuota hienoa soitinta, jos vaan saamme kaikki käytännön asiat, kuten cembalon kuljetukset järjestymään. Konsertti olisi tarkoitus rakentaa ranskalaisen barokin ajan laulumusiikin ympärille, paljastaa Elina Hakala.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.