Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Tuuloksen kesäkonsertissa maalataan musiikilla

Tuuloksen kesäkonsertti järjestetään jo kahdettakymmenettäneljättä kertaa. Tänä vuonna teemana on kuvallisuus: ohjelman runko muodostuu teoksista, jotka kuvaavat maalauksia musiikin keinoin.

Kuvallisuutta lähestytään myös säveltäjien luomisprosessien ja taiteilijuuden kannalta. Konsertissa kuullaan taiteilijan visioita elämän katoavaisuudesta sekä musiikkia, jonka polttoaineena ovat saavuttamattoman rakkauden unelmakuvat. Romantiikan ajan laulu- ja pianomusiikin lisäksi ohjelmassa on Einojuhani Rautavaaran pianoteos viime vuonna edesmenneen säveltäjän muiston kunniaksi.

Rolf Broman esiintyy Tuuloksen XXIV Kesäkonsertissa. Kuva: Hans

Rolf Broman esiintyy Tuuloksen XXIV Kesäkonsertissa. Kuva: Hans Joerg Michel

Tämän kesän solistivieras saapuu Saksasta. Bassobaritoni Rolf Broman on laulanut kymmeniä oopperarooleja Düsseldorfin ja Bonnin oopperataloissa. Hän on esiintynyt myös Suomen Kansallisoopperassa sekä Radion sinfoniaorkesterin solistina. Tuuloksen estradilla hänen kanssaan esiintyvät edellisistä konserteista tutut kasvot, pianistit Sanni Antikainen, Elina Hakala ja Laura Wahlfors. Musiikkiin johdattelevat tuttuun tapaan teoksia selventävät, yleisöystävälliset juonnot.

Tuuloksen XXIV kesäkonsertti järjestyy Mikko Kaloisen Säätiön vuoden 2016 kulttuuripalkinnon tuella. Konsertti pidetään perinteiseen tapaan heinäkuun toisena sunnuntaina klo 14 Tuuloksen seurakuntakeskuksessa. Väliajalla on kahvitarjoilu.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.